Κεντρική Eurobasket Το αποψινό πρόγραμμα

Το αποψινό πρόγραμμα

toni parker france

toni parker-france

Δύο αναμετρήσεις με ξεκάθαρα φαβορί και ένα αμφίρροπο παιχνίδι περιλαμβάνει το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα της φάσης των “16”.

Η αρχή θα γίνει με τον αγώνα ανάμεσα στη Λετονία και τη Σλοβενία (13:00, ΟΤΕ Sport 4). Πρόκειται για δύο ισοδύναμες ομάδες, οι οποίες έχουν να συναντηθούν από το Ευρωμπάσκετ του 2001 στην Άγκυρα. Οι Λετονοί τερμάτισαν δεύτεροι στον τέταρτο όμιλο, ενώ οι Σλοβένοι τερμάτισαν τρίτοι στον πιο δύσκολο τρίτο όμιλο, με τις δύο ομάδες να έχουν τεθεί αντιμέτωπες και πριν από ένα μήνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους. Στις 9 Αυγούστου η Λετονία είχε υποδεχθεί τη Σλοβενία στη Ρίγα και την είχε κερδίσει με 72-66.

Το επόμενο ζευγάρι θα έχει άμεσο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς ο νικητής του διασταυρώνεται στους “8” με τον νικητή του Ελλάδα – Βέλγιο. Η Ισπανία αντιμετωπίζει την Πολωνία (19:30, ΟΤΕ Sport 4) και αποτελεί το μεγάλο φαβορί της συνάντησης. Οι “φούριας ρόχας” μετράνε 7 συνεχόμενες νίκες σε τελικές φασεις Ευρωμπάσκετ επί των Πολωνών, με την τελευταία να είναι στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας το 2013, όταν και οι Ισπανοί είχαν διαλύσει τους Πολωνούς με 89-53.

Το σημερινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση (22:00, OTE Sport 4) ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία και την επικίνδυνη Τουρκία. Οι Γάλλοι έχουν σαφώς τον πρώτο λόγο, από τη στιγμή που παίζουν και στην έδρα τους, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τους Τούρκους, οι οποίοι επιβίωσαν από τον δεύτερο όμιλο του “θανάτου”, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τη Γερμανία. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους απέναντι στο σύνολο του Βενσάν Κολέ, το οποίο δεν εντυπωσιάζει μέχρι στίγμης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…