Κεντρική Ασίστ Shadow Τίμησε την επέτειο (pics)

Τίμησε την επέτειο (pics)

giannakis lazos kakiousis

giannakis-lazos-kakiousis-xanth3

Τα καλά λόγια για το Μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ, αλλά και για τον ίδιο το Σύλλογο, έχουν στέρεψει. Η Αδελφότητα σε άλλη μία πολύ όμορφη εκδήλωση, τίμησε τα 10 χρόνια από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ από την Εθνική μας ομάδα. Παρόντες, ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, Παναγιώτης Γιαννάκης, ο τότε βοηθός του, Λευτέρης Κακιούσης, ο σέντερ της ομάδας, Λάζαρος Παπαδόπουλος, αλλά και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων. Το eBasket ήταν και αυτό εκεί.

Το Μουσείο πλέον κοσμεί η μπάλα του νικηφόρου τελικού με την Γερμανία, καθώς και ένα ομοίωμα του τροπαίου, το οποίο έχει έρθει… δύο φορές στη χώρα μας. Ακόμα, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης οι Γιαννάκης, Κακιούσης και Παπαδόπουλος μίλησαν στα παιδιά των Ακαδημιών Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ.

giannakis-lazos-kakiousis-xanth1

Στα της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Αδελφότηας, Γιάννης Σωσσίδης, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την τότε ομάδα, ενώ ανέφερε ότι η ΧΑΝΘ θα συνεχίσει να πρωτοπορεί με παρόμοιες εκδηλώσεις και κινήσεις.

Το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ θα συνεχίσει μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις όπως είναι η σημερινή
να προβάλλει την ιστορία όχι μόνο του μπάσκετ της ΧΑΝΘ αλλά και του αθλήματος γενικότερα βοηθώντας στην διάδοση του. Πολύ σημαντικό θεωρούμε όλοι μας εδώ στην ΧΑΝΘ τον εκπαιδευτικό ρόλο του Μουσείου που επιτυγχάνεται με τις καθημερινές επισκέψεις σχολείων μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που παρέχουμε. Προχωρούμε σύντομα στην κατασκευή ειδικής πτέρυγας με αναφορά στο επαγγελματικό μπάσκετ σε συνεργασία με τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε, όπως και στην επέκταση του Μουσείου ώστε να στεγαστεί η πληθώρα των εκθεμάτων που έχουμε συλλέξει χάρις την εκπληκτική ανταπόκριση ανθρώπων του μπάσκετ. Προχωρούμε επίσης στην δημιουργία βιβλιοθήκης για το μπάσκετ και σε ηλεκτρονική μορφή ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση στους ενδιαφερόμενους
“, ήταν τα λόγια του προέδρου της ΧΑΝΘ, που στη συνέχεια τίμησε τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο τότε προπονητής της εθνικής μας ομάδας, με τη σειρά του δήλωσε: “Ό,τι και να κάνουμε, ένα Πρωτάθλημα Ευρώπης πάντα θα είναι στη… συντροφιά μας και τη μνήμη μας, όσα χρόνια και να περάσουν. Νομίζω αρκετά παιδιά ακόμα είναι στην επικαιρότητα και δίνουν τα φώτα τους στο ελληνικό μπάσκετ. Οι στιγμές που ζήσαμε εκείνη την περίοδο θα είναι διδακτικές και για τον τρόπο που παλέψαμε και φτάσαμε στην κορυφή, αλλά και συγχρόνως για τον τρόπο που αναδείξαμε το ταλέντο του Έλληνα μπασκετμπολίστα. Θέλω να πιστεύω ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί για καινούριες επιτυχίες“.

Φυσικά δεν ήταν δυνατό να μην ερωτηθεί για τα σενάρια που τον θέλουν να επιστρέφει στον πάγκο της “γαλανόλευκης”, με τον έμπειρο τεχνικό να τονίζει πως: “Δεν είναι σωστό να μιλάμε αυτήν την περίοδο για αυτό. Η ομάδα μόλις γύρισε και το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αποτελεί δουλειά των ανθρώπων που ασχολούνται καθημερινά με την ομάδα. Εκείνοι ξέρουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει“.

Τέλος, μίλησε και για τη σχέση του με τη ΧΑΝ και το πρώτο παιχνίδι που είδε στη ζωή του: “Εγώ είμαι από τη Νίκαια. Και η ΧΑΝ Νικαίας ήταν στο πρώτο παιχνίδι που είχα δει στη ζωή μου. Ήμουν 8-9 χρονών και το είχα σκάσει από το σπίτι. Πάντα η ΧΑΝ Νικαίας, αλλά και η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης ήταν πρεσβυτές του μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι συγκλονιστικό και δείχνει άλλη μία πρωτοβουλία της: ότι το μπάσκετ είναι στις ρίζες της και ότι το μπάσκετ μπορεί να ζει ωραίες στιγμές μέσα στη ΧΑΝΘ“.

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, σχολίασε το χρονικό διάστημα που έχει περάσει, ενώ παράλληλα μίλησε και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Είναι αρκετός καιρός τα 10 χρόνια, όμως είναι σα να μην πέρασε μία μέρα. Βλέπω εδώ πολλούς φίλους του μπάσκετ. Είναι πολύ ωραίες οι πρωτοβουλίες που παίρνει η ΧΑΝΘ για το Μουσείο. Ανοίγει η βιβλιοθήκη, φέρνει νέα εκθέματα. Είναι πολύ ωραίο όλο αυτό, για να θυμίζουμε στους νέους και να μην ξεχνούν οι παλαιότεροι“, είπε αρχικά ο αγαπημένος “Λάζος” και στη συνέχεια μίλησε για την πορεία της Εθνικής μας ομάδας στο Ευρωμπάσκετ, λέγοντας: Η εθνική μας έπαιξε ωραίο μπάσκετ. Ήταν όμορφο το παιχνίδι της. Προσπαθεί να αλλάξει κάποια πράγματα, να ανανεώσει κάποια πρόσωπα. Το μπάσκετ χρειάζεται προσπάθεια και πίστωση χρόνου. Και μεις είχαμε πάρει ένα μετάλλιο μετά από αδράνεια 10 ετών. Είναι δύσκολο όλο αυτό για τις ομάδες, ενώ βλέπουμε και ομάδες να κατακτούν μετάλλιο και στην επόμενη διοργάνωση να μην περνούν στην επόμενη φάση. Άρα χρειάζεται πίστωση χρόνου και νομίζω ότι η εθνική ομάδα έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει“.

Για το αν θα επιστρέψει στην ενεργό δράση: “Η GBA είναι προσπάθεια που θέλουμε να βάλουμε νέα παιδιά να παίξουν. Υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο. Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να αναδείξουμε νέα ταλέντα και η προσπάθειά μου δεν είναι τόσο μέσα σο γήπεδο όσο έξω από αυτό για να μπορέσω να προσελκύσω παιδιά στο χώρο του μπάσκετ. Δεν κατεβαίνω δηλαδή να παίξω, θέλω απλώς να μπορέσει να προβληθεί η GBA και το μπάσκετ γενικά για να πάρουμε τα παιδιά από το ίντερνετ και να γίνουν φίλοι του αθλήματος offline και όχι μόνο online“.

Με τη σειρά του, ο Λευτέρης Κακιούσης είπε: “Εκείνες οι στιγμές θα είναι για πάντα γαντζωμένες στην ψυχή μας, έχω την γνώμη πως εκείνη η ομάδα ήταν η πληρέστερη που είχαμε“.

Για την κατάκτηση της 5ης θέσης στο Ευρωμπάσκετ: “Ο κόσμος περίμενε κάτι παραπάνω όμως δεν χρειάζεται να κατηγορούμε κανέναν. Νομίζω πως η Εθνική βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο αλλαγών. Πρέπει να τιμήσουμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά που πήραν την απόφαση να σταματήσουν και να δώσουμε χώρο και χρόνο στα παιδιά που έρχονται από πίσω“.

Παλαίμαχοι αθλητές και φίλοι με αφορμή την επέτειο των 10 ετών από την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής, αλλά και με την αρωγή της ΧΑΝΘ βρέθηκαν ξανά μαζί, θυμήθηκαν στιγμές και πέρασαν λίγες ώρες ακόμα ασχολούμενοι με αυτό που αυτό που αγαπούν. Το μπάσκετ.

giannakis-lazos-kakiousis-xanth2

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…