Κεντρική Διεθνή Τα έβαλε με τη FIBA

Τα έβαλε με τη FIBA

djordjevic serbia

djordjevic-serbia

Πυρ και μανία” εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου για το Ευρωμπάσκετ που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο τεχνικός της Σερβίας, τόνισε ότι η FIBA δε συμπεριφέρεται δίκαια απέναντι στους “πλάβι”, ενώ έβαλε και κατά του Έλληνα διαιτητή Χριστοδούλου. Ακόμα, ανέφερε το σχόλιο του Τόνι Πάρκερ στον Μίλος Τεόντοσιτς, ενώ έθεσε ως στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Δεν θέλουν να μας βλέπουν στα ματς που κρίνουν μετάλλια. Η FIBA δεν παίρνει τίποτα από εμάς, ούτε χρήματα, ούτε μάρκετινγκ. Είμαστε μια ομοσπονδία με περιορισμένες δυνατότητες, προϋπολογισμό δύο εκατ. ευρώ, μπορούμε να κάνουμε λίγα πράγματα σε διεθνές επίπεδο, αλλά συνέβησαν κάποια πράγματα τόσο προφανή, που δεν μπορούμε παρά να αντιδράσουμε. Θα στείλουμε στη FIBA ένα βίντεο που εξηγεί τις θέσεις μας.

Η Σερβία είχε τον ίδιο διαιτητή σε τέσσερα ματς. Ο Έλληνας Χριστοδούλου είναι μεγάλος διαιτητής, αλλά δεν είναι καθαρός απέναντί μας. Δεν είναι καθαρή επιλογή να μας παίξει Ισπανός διαιτητής στα ημιτελικά και δεν είναι καθαρό να στερούν από τους αθλητές μας τη δυνατότητα να παλέψουν για ένα μετάλλιο, αν και αυτό κάνει την πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη για μας. Ο Τόνι Πάρκερ είπε στον αρχηγό μας, τον Μίλος Τεόντοσιτς, <<Έρχεσαι εδώ κάθε χρόνο και δεν σε σέβονται>”.

Για τον επόμενο στόχο: “Ήθελα πολύ ένα μετάλλιο. Ο Μαριάνοβιτς μάς έλλειψε, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να είναι μαζί μας. Στόχος μας πλέον είναι να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί απουσιάζαμε από τις τελευταίες δύο διοργανώσεις. Θα προετοιμαστούμε με ακόμη περισσότερη δύναμη και θα αντιμετωπίσουμε όλους μας τους αντιπάλους, εντός κι εκτός γηπέδων“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…