Κεντρική Eurobasket Σλοβενία – Σκόπια 62-51

Σλοβενία – Σκόπια 62-51

slovenia georgia eurobasket

slovenia-georgia-eurobasket

Η Σλοβενία επιβλήθηκε των Σκοπίων με 62-51, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, και τερμάτισε στην τρίτη θέση του Γ΄Ομίλου και οι τυπικά φιλοξενούμενοι, έμειναν εκτός συνέχειας. Οι Σλοβένοι έχτισαν πάνω στη μεγάλη διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου, άντεξαν στην αντεπίθεση και την πίεση των Σκοπιανών και πανηγύρισαν το θετικό αποτέλεσμα και αναμένει τον αντίπαλο τους που θα είναι η Λετονία ή η Λιθουανία.

Σπουδαίο παιχνίδι από τον Ζόραν Ντράγκιτς, που σημείωσε 20 πόντους, με τον Άλεν Όμιτς να ακολουθεί έχοντας 14 πόντους και 11 ριμπάουντ. Βλάντο Ιλιέφσκι και Πρέντραγκ Σαμαρντζίσκι ήταν οι πρωτοστάτες των Σκοπιανών, με 15 και 10 πόντους, αντιστοίχως.

Τα Σκόπια ξεκίνησαν τον αγώνα με πολύ άσχημα ποσοστά αστοχώντας σε απανωτά τρίποντα, πάνω στα οποία στηρίζεται όλο το παιχνίδι τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πατήσουν πόδι οι Σλοβένοι, οι οποίοι καθοδηγούμενοι από τον εξαιρετικό Όμιτς (10π. στην πρώτη περίοδο) σημείωσαν 24 πόντους και δέχτηκαν μόλις 10, στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα.

Η εικόνα άλλαξε στη δεύτερη περίοδο. Η αστοχία των Σκοπιανών από μακρινή απόσταση συνεχίστηκε αλλά άρχισαν να βρίσκουν τρόπο να σκοράρουν από μέση και κοντινή απόσταση και εκμεταλλεύτηκαν τα κενά διαστήματα της Σλοβενίας, τρέχοντας επιμέρους 14-7, που τους έθεσε σε απόσταση 7 πόντων (31-24) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Η Σλοβενία διατήρησε την υπεροχή της με νύχια και με δόντια καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει στο comeback των Σκοπίων, των οποίων ηγούνταν ο Ιλιέφσκι με τους Ζόριτς και Ντράγκιτς να αποτελούν τα αντίπαλα δέη. Το προβάδισμα παρέμεινε στα χέρια των Σλοβένων μέχρι τέλους.

Τα δεκάλεπτα: 24-10, 31-24, 52-41, 62-51.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ζντοβντς): Γιοκσίμοβιτς 5 (1), Πρέπελιτς 7 (2), Μπλάζιτς 6, Νίκολιτς, Ντράγκιτς 20 (1), Ζούπαν, Μπάλαζιτς 6, Όμιτς 14, Κλόμπουτσαρ 4, Σλόκαρ.
ΣΚΟΠΙΑ (Σρμπινόφσκι): Ιλιέφσκι 15 (2), Σοκόλοφ 2, Κοστόσκι 1, Ντ. Στογιανόφσκι 8 (1), Σιμονόφσκι 5 (1), Τραϊκόφσκι 6, Γκιουρόσκι, Χέντριξ 4, Σαμαρντζίσκι 10.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…