Κεντρική Eurobasket “Προχωράμε…”

“Προχωράμε…”

djordjevic pagkosmio

djordjevic-pagkosmio
Η Εθνική Σερβίας ξεπέρασε το εμπόδιο της αξιόμαχης Φινλανδίας και, πλέον, στρέφει το βλέμμα της στην προημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ. Ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς στάθηκε ιδιαίτερα στην απόδοση των Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Νεμάνια Μπιέλιτσα και Ζόραν Έρτσεγκ, ενώ σχολίασε και τον επόμενο αντίπαλο των “πλάβι” (σ.σ. Τσεχία).

Αναφορικά με τη σημερινή αναμέτρηση: “Η Φινλανδία παίζει καλό μπάσκετ κι έχει δύο πολύ καλούς παίκτες, τον Κόπονεν και το Σαλίν. Ως ομάδα, επίσης, είναι πάρα πολύ δυνατή στις βολές και στα σουτ. Δεν ήταν η καλύτερη στιγμή μας όταν δεν μπόρεσε η άμυνά μας να αντιδράσει, αλλά παίξαμε επιθετική άμυνα και κάναμε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο.

Βρήκαμε το βάθος που χρειαζόμασταν. Ο Ραντούλιτσα έβγαλε μεγάλη αποφασιστικότητα κι έκανε τα πράγματα που του ζητήσαμε. Επίσης, ο Μπιέλιτσα κι ο Έρτσεγκ είχαν διαβάσει καλά το παιχνίδι του αντιπάλου. Έπρεπε να οπλιστούμε με υπομονή, όταν ηρεμήσαμε στο παιχνίδι μας φθάσαμε στο επιθυμητό σημείο”.

Για την Τσεχία: “Τώρα, παίζουμε το πιο σημαντικό παιχνίδι μας, αυτό κόντρα στη Τσεχία, η οποία αγωνίσθηκε άψογα και νίκησε την Κροατία. Μόλις φθάσουμε στο ξενοδοχείο, θα αρχίσουμε την προετοιμασία για αυτό το ματς. Έχουμε ήδη μια γενικότερη ιδέα για το πώς να τους σταματήσουμε. Παίξαμε καλά με τη Φινλανδία, αλλά ήμασταν κάπως αναστατωμένοι. Ας προχωρήσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…