Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πράσινα” συμπεράσματα

“Πράσινα” συμπεράσματα

raduljica fotsis kina

raduljica-fotsis-kina

Νικηφόρο ήταν και το δεύτερο φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού απέναντι στους Ζέγιανγκ Λάιονς. Μπορεί η κινεζική ομάδα να μην ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ωστόσο ο τρόπος που αγωνίστηκαν οι “πράσινοι”, αλλά και η εμφάνιση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων τους μας οδηγεί στα πρώτα βασικά συμπεράσματα.

Σίγουρα η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι ακόμα ανέτοιμη και πως να μην είναι άλλωστε, από τη στιγμή που η υπάρχουσα σύνθεση έχει αγωνιστεί μαζί ακόμα μία φορά στο πρώτο φιλικό-γιορτή με την Παρτίζαν. Ο Σέρβος τεχνικός, όπως είναι φυσικό, θέλει να περάσει στον Παναθηναϊκό τη φιλοσοφία που έχει και η Εθνική Σερβίας, ήτοι γρήγορο (όχι βιαστικό) παιχνίδι και πίεση στην άμυνα. Ειδικότερα στην αμυντική προσήλωση, ο Τζόρτζεβιτς δίνει ιδιαίτερη βάση. “Κάναμε καλή προσπάθεια στην άμυνα και εκεί θα βασιστούμε στη διάρκεια της χρονιάς”, δήλωσε άλλωστε ο τεχνικός του “τριφυλλιού” μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Όσον αφορά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, σίγουρα ο Πάβλοβιτς έχει ξεχωρίσει μέχρι στιγμής με τις εμφανίσεις του. Έχει πλούσια εμπειρία, καλή επαφή με το καλάθι και το κυριότερο, είναι οικονομικός. Δεν εκβιάζει προσπάθειες, όπως έκανε για παράδειγμα ο Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος βρέθηκε σε άσχημη μέρα. Βέβαια, ο Δομινικανός γκαρντ έχει εξαιρετικά επιθετικά στοιχεία που θα βοηθήσουν πολύ στη συνέχεια τον Παναθηναϊκο.

Ο Ραντούλιτσα, όπως αναμενόταν, κυριάρχησε στο ζωγραφιστό, τελειώνοντας εξαιρετικά φάσεις από πικ εν ρολ. Είναι ένας “ογκόλιθος” στην πράσινη ρακέτα, ο οποίος πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται κοντά στο καλάθι. Πρόκειται σίγουρα για έναν από τους καλύτερους σέντερ αυτή τη στιγμή στην Ευρωπή.

Ο αντικαταστάτης του Ραντούλιτσα, Όγκνιεν Κούζμιτς, κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο φιλικό στην Κίνα. Έδωσε πολλές βοήθειες στα ριμπάουντ (ειδικά στα επιθετικα), ενώ τελείωνε εύκολα τις ασίστ των Καλάθη-Διαμαντίδη. Δεν θα είναι πρωταγωνιστής στον Παναθηναϊκό, ούτε θα πάρει ένα παιχνίδι μόνος του, αλλά θα μπορέσει να κάνει καλά τη βρώμικη δουλειά.

Τέλος, όσον αφορά τον Καλάθη, είναι ξεκάθαρο πως θα αποτελέσει τον νέο ηγέτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος θα πάρει τη μπαγκέτα από τον Διαμαντίδη. Από τα χέρια του διεθνή γκαρντ, πέρασαν οι περισσότερες επιθέσεις του “τριφυλλιού”.

Εν κατακλείδει, τα φιλικά στην Κίνα θα αποτελέσουν μία καλή προπόνηση για τον Παναθηναϊκό. Περισσότερα και πιο ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε από τα παιχνίδια για το Γκομέλσκι Καπ (3-4/10), όπου οι “πράσινοι” θα αντιμετωπίσουν ισχυρές ομάδες της Ευρωλίγκα.

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ διαφορετικός με τον Τζέιμς Γκιστ στη σύνθεση του. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής, λόγω της γνωστής τιμωρίας του, αλλά προετοιμάζεται σε εντατικούς ρυθμούς για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το Κύπελλο Ελλάδας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…