Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός ΠΑΟ – Παρτιζάν 66-56

ΠΑΟ – Παρτιζάν 66-56

Feldein Rethimno Panathinaikos

Feldein-Rethimno-Panathinaikos

Σε μια ημέρα που το ενδιαφέρον ήταν αποκλειστικά συγκεντρωμένο στη βράβευση της κορυφαίας πεντάδας του Παναθηναϊκού, τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά και του Παύλου Γιαννακόπουλου, οι “πράσινοι“, υπό τις οδηγίες του Σάσα Τζόρτζεβιτς για πρώτη φορά, επιβλήθηκαν εύκολα της Παρτιζάν με 66-56.

Παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι δεν έχουν κάνει προετοιμασία με την ομάδα (Κούζμιτς, Ραντούλιτσα) και ο Φελντέιν με τον Καλάθη μονάχα λίγες ημέρες, χρησιμοποιήθηκαν άπαντες, προκειμένου για να ευχαριστηθεί και το πράσινι κοινό που έδωσε βροντερό παρών στο ΟΑΚΑ. Μελανό σημείο της βραδιάς, ο τραυματισμός του Λευτέρη Μποχωρίδη, στα μέσα της τέταρτης περιόδου, με τον 21χρονο γκαρντ να μένει εκτός δράσης -όπως όλα δείχνουν- για περίπου δύο μήνες.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Σάσα Πάβλοβιτς και Τζέιμς Φελντέιν με 16 και 11 πόντους, αντίστοιχα, ενώ καλή εμφάνιση είχε και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με 8 πόντους.

Ύστερα από άστοχα σουτ εκατέρωθεν, ο Πάβλοβιτς έσπασε το ρόδι με λέι απ. Οι δύο ομάδες ήταν εμφανώς ανέτοιμες, ήταν ασύνδετες επιθετικά και άστοχες με αποτέλεσμα το σκορ να είναι στο 6-7, μετά από 4 λεπτά αγώνα. Σιγά σιγά το τριφύλλι άρχισε να βρίσκει ρυθμό, και ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με το υπέρ του 20-14.

Η παρουσία των πρασίνων ήταν νωχελική στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου αλλά βελτιώθηκε σταδιακά. Ο Παπαγιάννης δέσποζε κάτω από την πράσινη ρακέτα μοιράζοντας μπλοκ ενώ ο Καλάθης έπαιξε εξαιρετική πιεστική άμυνα στους αντίπαλους γκαρντ, πραγματοποιώντας κλεψίματα ενώ μοίρασε και όμορφες ασίστ. Τα χειροκροτήματα των πράσινων οπαδών απέσπασε και ο Τζέιμς Φελντέιν με ένα ωραίο κλέψιμο που κατέληξε σε όμορφο λέι απ. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο Παναθηναϊκός να πάει στα αποδυτήρια με διαφορά 8 πόντων (34-26).

Στο δεύτερο μέρος την είσοδο του στο παιχνίδι έκανε και ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και έδωσε οντότητα στην πράσινη ρακέτα και η διαφορά ανέβηκε στο +13 (39-26) στο πρώτο ενάμιση λεπτό. Οι Σέρβοι ήταν κακοί, έχαναν πολλά σουτ και αυτό οφειλόταν και στην καλή αμυντική λειτουργία. Στην αντίπερα όχθη δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν το τριφύλλι που έβρισκε σκορ με κάθε τρόπο και η ψαλίδα έφθασε στους 20 πόντους (52-32) στο 28:30.

Η Παρτιζάν κατάφερε να πλησιάσει στους 8 (60-52) στο 36′ αλλά δεν πέτυχε κάτι παραπάνω μέχρι την κόρνα της λήξης.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 34-26, 55-36, 66-56.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 16 (2), Χαραλαμπόπουλος 8 (1), Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 11, Διαμαντίδης 2, Καλάθης 7 (1), Παπαγιάννης 2, Λούντζης, Κούζμιτς 4.
ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μπόζιτς): Αρανίτοβιτς 3 (1), Μαγκντέβσκι 1, Κουζέλογλου 2, Βράμπατς, Μαρίνκοβιτς 12 (1), Γιοβάνοβιτς 4, Βίτκοβατς 2, Ντούμιτς 13, Κοπρίβιτσα 7, Γκλίσιτς 2, Πετρόφ, Μιλουτίνοβιτς 10 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Νίκη για να παραμείνει στην τετράδα

Νίκη στην Μπολόνια θέλει ο Παναθηναϊκός. Την 21η νίκη του θέλει απόψε (29/03, 21:30) ο Παν…