Κεντρική Eurobasket Κροατία – Σκόπια 73-55

Κροατία – Σκόπια 73-55

Krunoslav Simon Eurobasket Croatia Group C

Krunoslav Simon-Eurobasket-Croatia-Group C

Η Κροατία, ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, επιβλήθηκε των Σκοπίων με 73-55, για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου Ομίλου (στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική μας) του Ευρωμπάσκετ.

Αυτή η νίκη της δίνει το δικαίωμα να ελπίζει ακόμα και για την κατάληψη της πρώτης θέσης, με τους Κροάτες πλέον να περιμένουν το δωράκι τους από την Σλοβενία (να κερδίσει την Εθνική μας). Εξαιρετική η επιστροφή του Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 13 πόντους.

Πρώτος σκόρερ των Κροατών, αναδείχθηκε ο Ντάριο Σάριτς, ο οποίος πέτυχε 15 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Από κοντά ακολούθησε και ο Σίμον, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ.

Κροατία και Σκόπια διασταύρωσαν τα ξίφη τους, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής, του τρίτου Ομίλου, του Ευρωμπάσκετ. Αμφότερες οι ομάδες αποζητούσαν τη νίκη, ούτως ώστε να έχουν ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Δυνατό ξεκίνημα και για τις δυο ομάδες με την Κροατία να είναι αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος επέστρεψε και πάλι στη σύνθεση της ομάδας του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, υστέρα από τον τραυματισμό που αποκόμισε στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Σλοβενία.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο με τα Σκόπια, από το 6′ και μετά να ανεβάζουν ρυθμό, ανοίγοντας παράλληλα και τη διαφορά. Οι Σκοπιανοί αρχικά ξέφυγαν με 5 (12-7) αλλά και με 7‘ (18-11) για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 18-15. Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί καμία από τις δυο ομάδες να ξεφύγει στο σκορ, με τη διαφορά να συγκλίνει στους 2 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου (32-30 υπέρ των Σκοπίων)

Η διαφορά ποιότητας, ανάμεσα στην Κροατία και τα Σκόπια, εμφανίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν η διοργανώτρια ομάδα έπιασε εξαιρετική απόδοση και με επιμέρους σκορ 22-10, ανέβασε τον δείκτη του σκορ 52-42, στο τέλος του τριανταλέπτου.

Η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο στην τέταρτη περίοδο, φτάνοντας ακόμα και στους 21 πόντους στο 38′, με τα Σκόπια να καταφέρνουν απλά να κατεβάσουν τη διαφορά στους 18 (73-55).

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 30-32, 52-42, 73-55
ΚΡΟΑΤΙΑ (Περάσοβιτς): Τόμιτς 10, Ρουντέζ, Στίπτσεβιτς 7 (2), Μπογκντάνοβιτς 13 (1), Σάριτς 15, Όυκιτς 7 (1), Σίμον 12 (2), Ντρέιπερ, Μπίλαν, Ζόριτς 8, Εζόνια 1.
ΣΚΟΠΙΑ (Σρμπινόφσκι): Μπρτσκοβ, Ιλιέφσκι 7 (2), Σοκόλοβ, Κοστόσκι 3 (1), Στογιανόβσκι Β. 9 (1), Στογιανόβσκι Ν. 9 (2), Σιμονόβσκι 5 (1), Μλαντενόβσκι 2, Τραϊκοβσκι 5 (1), Γκιουρόσκι 5 (1), Χέντριξ, Σαμαρτζίσκι 10.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…