Κεντρική Eurobasket “Καλύτερη η Ελλάδα”

“Καλύτερη η Ελλάδα”

Jure Zdovc

Jure Zdovc

Το εγκώμιο της εθνικής μας ομάδας, έπλεξε ο Γιούρι Ζντοβντς. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας στάθηκε στο καλό μπάσκετ που έπαιξε η Ελλάδα στο πρώτο μέρος και στο σχήμα με τρεις γκαρντ, στο οποίο αρέσκεται ο Φώτης Κατσικάρης.

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, ήταν καλύτερη. Είναι πολύ καλή ομάδα. Στο πρώτο μέρος έδειξαν πόσο καλό μπάσκετ μπορούν να παίξουν. Μας τιμώρησαν σε όλες τις καταστάσεις. Στο δεύτερο μέρος παλέψαμε και είχαμε την ευκαιρία μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν έχουμε πολλή εμπειρία και δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο να προετοιμάσουμε στην προπόνηση το παιχνίδι όπως θα θέλαμε.

Προσπάθησα να πείσω τους παίκτες μου στο ημίχρονο πως πρέπει να σκεφτούν ότι παίζουν στην έδρα τους, να παίξουν πιο δυνατά και να προσπαθήσουν περισσότερο. Έτσι βελτιωθήκαμε πολύ. Αν είχαμε παρουσιάσει την ίδια εικόνα και στο πρώτο ημίχρονο να καταφέρανε κάτι καλύτερο. Τώρα δεν ήταν αρκετό για να γυρίσουμε το παιχνίδι. Κάναμε κάποια λάθη στην άμυνα από έλλειψη συγκέντρωσης και μας στοίχισαν” ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Ενώ συνέχισε, τονίζοντας για το σχήμα των τριών περιφερειακών πως “έχουν πολλούς καλούς γκαρντ και μπορούν να έχουν καλή δημιουργία από εκεί. Έχουν ένα πλεονέκτημα. Είχαμε καλό ματσάρισμα στους κοντούς, αλλά περισσότερο προβληματιστήκαμε όταν έβαλαν τον Περπέρογλου και μας πόσταραν. Όταν βάλαμε πιο ελαφρύ σχήμα, με τον Σλόκαρ στο “5“, είχαμε πρόβλημα στην άμυνα”.

Από πλευράς παικτών ο Ζόραν Ντράγκιτς δήλωσε:

“Η Ελλάδα έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες, με πρώτο και καλύτερο το Βασίλη Σπανούλη. Είναι εξαιρετικός παίκτης. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να πάει πολύ μακριά στη διοργάνωση. Έχει δώδεκα πολύ έμπειρους παίκτες, που έχουν κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Μπορεί να φθάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής“.

Όσον αφορά στην ήττα τους, παραδέχθηκε πως θα έπρεπε να προσπαθήσουν περισσότερο: “Έχουμε ποιότητα ως σύνολο, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Έχουμε μάθει να παίζουμε στο 100% των δυνάμεών μας. Είμαι στενοχωρημένος που χάσαμε, δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι τώρα. Έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με την ΠΓΔΜ, τον οποίο πρέπει να κερδίσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…