Κεντρική Ασίστ Shadow “Ήθελε καλύτερο σχεδιασμό”

“Ήθελε καλύτερο σχεδιασμό”

alexandris

Ο “τίγρης” του ελληνικού μπάσκετ, Βαγγέλης Αλεξανδρής, μίλησε  στην εκπομπή “Φάτσες για Ραδιόφωνο” στον Team fm 102 και σχολίασε την παρουσία της “επίσημης αγαπημένης” στο Ευρωμπάσκετ.

“Έχω πει την γνώμη μου πριν ξεκινήσει το ευρωπαικό τουρνουά για την ομάδα της Εθνικής μας ομάδας, καθώς παρακολούθησα όλα τα φιλικά της και στην Ξάνθη και στο “Ακρόπολις”. Πρώτον δημιουργήθηκε ένας υπέρμετρος ενθουσιασμός γιατί κατά ομολογία γενική είχαμε ένα από τα πληρέστερα ρόστερ όλων των εποχών. Στην πράξη όμως αυτό δεν το εισπράξαμε. Από την άλλη ήμουν επιφυλακτικός στις προβλέψεις μου γιατί δεν είδα την Εθνική μας να παίζει στα φιλικά κόντρα σε ένα δύσκολο και ικανό αντίπαλο. Θα έλεγα μήπως θα έπρεπε ο σχεδιασμός των φιλικών να ήταν διαφορετικός και να πηγαίναμε να παίξουμε με δυνατότερους αντιπάλους και ας χάναμε. Εκεί θα βλέπαμε καλύτερα τις αδυναμίες μας που ούτως ή άλλως θα τις βρίσκαμε μπροστά μας όταν θα αγωνιζόμασταν με μια δυνατή ομάδα όπως η Ισπανία”.

Για το μέλλον και το παρών της Εθνικής μας δήλωσε: “Το μέλλον πάντα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Ας κοιτάξουμε και το παρών, έχουμε αρκετά χρόνια να γευτούμε τη χαρά του μεταλλείου και φετινή παρουσία δεν άφησε ευχαριστημένο ούτε εμένα αλλά ούτε και το φίλαθλο κοινό καθώς μας αφήνει μια πικρία”.

Όσον αφορά την χθεσινή αναμέτρηση με τους Ισπανούς δήλωσε: “Λένε αν σκέφτεσαι πολύ το επόμενο βήμα μένεις μια ζωή στο ένα πόδι. Εγώ προσωπικά είμαι άνθρωπος και του ρίσκου, και το πρώτο που ζητάω από τους παίκτες μου είναι να μπουν από το πρώτο λεπτό και να τα δώσουν όλα. Εγώ θα ντρεπόμουν να παρουσιαστεί η δική μου ομάδα φοβισμένη. Η ελληνική ομάδα χθες παρουσιάστηκε πολύ επιφυλακτική στο χθεσινό παιχνίδι γιατί η δεν αξίζει ο χαρακτηρισμός φοβισμένος σε αυτό το επίπεδο παικτών και προπονητών.

Δεν με ικανοποίησε ο τρόπος που παίξαμε και εμφανιστήκαμε. Ήμασταν συντηρητικοί στο παιχνίδι μας δεν είχαμε προσανατολισμό. Σίγουρα έχει καλό προπονητικό επιτελείο η Εθνική μας, που μπορεί να διαβάσει τον αντίπαλο, αλλά από εκεί και πέρα στην επίθεση ήμασταν προβλέψιμοι. Σε κανένα παιχνίδι η Εθνική δεν είχε σταθερή πορεία και διάρκεια ούτε στα φιλικά ούτε στα επίσημα ματς. Λέμε ότι έχουμε το πληρέστερο ρόστερ και παίξαμε με 6-7 παίκτες. Αυτό τα λέει όλα”.

Για το μέλλον του ο “τίγρης” του ελληνικού μπάσκετ δήλωσε ότι ακόμα δεν ξέρει που θα είναι: “Ίσως στο εξωτερικό, ίσως σε κάποια ελληνική ομάδα, ένα είναι σίγουρο είμαι ενεργός και πολύ ορεξάτος για δουλειά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αντώνης Νταλιάνης
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…