Κεντρική Eurobasket Ισραήλ – Βοσνία 84-86

Ισραήλ – Βοσνία 84-86

Edin Bavcic eurobasket Bosnia

Edin Bavcic-eurobasket-Bosnia

Μετά από ένα απίστευτο παιχνίδι, η Βοσνία κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στο φετινό Ευρωμπάσκετ, επικρατώντας στην παράταση με 86-84 του Ισραήλ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Ελμεντίν Κικάνοβιτς, ο οποίος ήταν αυτός που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, αλλά και που έδωσε τη νίκη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Αν κάποιος έβλεπε μόνο το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, θα πίστευε πως το Ισραήλ θα περνούσε δια περιπάτου επί της Βοσνίας. Το συγκρότημα του Ερέζ Εντελστάϊν μπήκε φουριόζο στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 29-16, ενώ πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο με 45-35.

Ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο καθώς, στην επανάληψη η Βοσνία έκανε επική ανατροπή και με επιμέρους σκορ 25-15, έφερε το παιχνίδι στα ίσια (60-60). Στην τέταρτη περίοδο το ματς έγινε ντέρμπι, με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας κι ενώ το σκορ βρισκόταν στο 75-72 υπέρ του Ισραήλ, ο Κικάνοβιτς με ένα τρομερό Buzzer Beater, διαμόρφωσε το 75-75, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης. Αμφότερες οι ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι και τα τελευταία δευτερόλεπτα. Στα τριάντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη κι ενώ το σκορ βρισκόταν στο 84-82 υπέρ του Ισραήλ, ο Νεμάνια Γκόρντιτς κέρδισε φάουλ, με αποτέλεσμα να πάει στη γραμμή της φιλανθρωπίας, ευστοχώντας και στις δυο βολές. Το Ισραήλ στην ακριβώς επόμενη επίθεση δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο καλάθι, εξαντλώντας όλο το χρόνο που είχε στη διάθεσή του.

Στα πέντε τελευταία δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Κικάνοβιτς με δεύτερο Buzzer Beater έστειλε στο καναβάτσο τους Ισραηλινούς και στον έβδομο ουρανό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Τα δεκάλεπτα: 29-16, 45-35, 60-60, 75-75 (κ.αγ), 84-86 (Α’ παρ).
ΙΣΡΑΗΛ (Εντελστάϊν): Γιβζόρι 2, Ντάουσον 1, Μέκελ 14 (2), Ελιγιάχου 14, Κάσπι 29 (3), Λιμόναντ 6, Καντίρ, Οχαγιόν 6 (2), Γκριν, Φίσερ 12.
ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ (Ιβάνοβιτς): Πάσαλιτς 3 (1), Στιπάνοβιτς 16, Σουτάλο 12 (3), Μπάβτσιτς, Γκόρντιτς 22 (3), Κικάνοβιτς 17 (1), Πέρσιτς, Μιλόσεβιτς 2, Ρενφρό 12 (3), Βράμπατς, Αλμπιγιάνιτς 2.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…