Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Είναι μόνο η αρχή”

“Είναι μόνο η αρχή”

honouring our legacy panathinaikos sinenteuxi tipou

honouring-our-legacy-panathinaikos-sinenteuxi-tipou

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Αντώνης Φώτσης βρέθηκαν σήμερα (22/9) στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για την αυριανή (23/9) μεγάλη εκδήλωση του Παναθηναϊκού (Honouring Our Legacy), στην οποία θα τιμηθούν οι πέντε κορυφαίοι παίκτες του “τριφυλλιού” της τελευταίας 25ετίας, όπως ψηφίστηκαν από τον κόσμο.

Στη συνέντευξη τύπου δεν έδωσε το “παρών” μόνο ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, ο οποίος θα φτάσει αύριο (23/9) στην Αθήνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές της αυριανής εκδήλωσης, αλλά και ο Διευθυντής Λειτουργίας του Παναθηναϊκού, Ηλίας Κατσογιάννης:

Ηλίας Κατσογιάννης – Διευθυντής Λειτουργίας: “Είναι χαρά και τιμή που κάθομαι ανάμεσα σε ιερά “τέρατα” του αθλητισμού. Το Honouring Our legacy αύριο είναι μόνο η αρχή. Έχουμε σκοπό να κάνουμε μία σειρά εκδηλώσεων στο μέλλον. Αύριο θα βραβευτούμε οι πέντε καλύτεροι παίκτες που έχουν περάσει από τον Παναθηναϊκό με βάση τη ψηφοφορία του κόσμου στο leoforos.gr. Φυσικά, η κορύφωση της βραδιάς θα είναι η βράβευση του Παύλου Γιαννακόπουλου από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Υποσχόμαστε ότι θα είναι υπερθέαμα αυτό που θα δουν όσοι βρεθούν στο ΟΑΚΑ. Η παρουσίαση θα γίνει με video πάνω στην επιφάνεια του αγωνιστικού χώρου. Το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο.

Τον Οκτώβρη του 2009 είχαμε κάνει μία μεγάλη εκδήλωση με την απόσυρση της φανέλας του Δημήτρη Διαμαντίδη. Αποφασίσαμε να βάλουμε όλες αυτές τις εκδηλώσεις κάτω από την ομπρέλα του Honouring Our Legacy”.

Φραγκίσκος Αλβέρτης: “Ο καθένας από εμάς που αγωνίζεται σε μία ομάδα για πολλά χρόνια και ζει έντονες στιγμές, δημιουργεί δεσμούς και φιλίες, οι οποίες αντέχουν στον χρόνο. Τα συναισθήματα είναι πραγματικά και όμορφα. Τι και αν ασπρίσανε τα μαλλιά μας, είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα. Είναι τιμή η αυριανή εκδήλωση, όχι μόνο για εμάς αλλά και για άλλα παιδιά που έδωσαν τα πάντα στην ομάδα.  Ο Παναθηναϊκός αναγνωρίζει και τιμά τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να φτάσει εδώ που έχει φτάσει.

Είχα την τύχη να παίξω και με τα τέσσερα παιδιά. Ελπίζω να απολαύσουμε την αυριανή βραδιά. Θα ήταν αδικία να διαλέξω κάποιον MVP από την πεντάδα. MVP είναι ο Παναθηναϊκός. Όταν ήρθα στην ομάδα παίζαμε ακόμα στον Τάφο του Ινδού. Οι επιτυχίες τότε δεν ήταν ανάλογες των τελευταίων χρόνων. Κοινός παρανομαστής των δύο εποχών είναι η αγάπη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού στην ομάδα και οι συνθήκες που επιτρέπουν στον αθλητή να δουλέψει. Το κλίμα ήταν και θα είναι πάντα εξαιρετικό”.

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο: “Είναι μεγάλη τιμή να δω αύριο τη βράβευση του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος έδωσε πολλά χρήματα στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Είναι ένα παράδεισμα προς μίμηση. Ο Παύλος ζούσε και ανέπνεε για τον Παναθηναϊκό. Είναι η μεγάλη του αγάπη. Ερχόταν κάθε μέρα στις προπονήσεις”.

Δημήτρης Διαμαντίδης: “Είναι μεγάλη τιμή ότι με επέλεξαν στην καλύτερη πεντάδα. Εύχομαι αύριο ο κόσμος που θα έρθει να περάσει όμορφα. Αύριο θα δει και παίκτες που θα τιμήσουν την ομάδα τη φετινή περίοδο. Κάθε χρονιά που ξεκινάει με τον Παναθηναϊκό, είναι μία χρονιά πρόκλησης. Σίγουρα η ομάδα έχει υψηλούς στόχους και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σ’ αυτήν. Η αυριανή εκδήλωση ουσιαστικά δεν έχει σχέση με τους φετινούς στόχους.

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο: “Ο κύριος Παύλος όταν ερχόταν στις προπονήσεις με ρώταγε πάντα τι κάνει ο πατέρας μου και η μητέρα μου. Από κει μπορείτε να καταλάβετε τι άνθρωπος είναι”.

Αντώνης Φώτσης: “Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ πέρα ανάμεσα σ’ αυτούς τους παίκτες. Όσα χρόνια βρισκόμαστε εδώ, έχουμε δώσει τα πάντα και είμαστε χαρούμενοι που ο κόσμος το βλέπει αυτό. Ελπίζω αύριο να είναι μία ωραία μέρα και να κάνουμε μία ωραία γιορτή. Δεν έχω σκεφτεί το μέλλον μου, σκέφτομαι μόνο τη φετινή χρονιά. Δεν έχω κάνει σχέδια”.

Για τον Παύλο Γιαννακόπουλο: Ο πολύς κόσμος στέκεται στα λεφτά, αλλά ο κύριος Παύλος ποτέ δεν το έβλεπε σαν επιχείρηση. Έκανε την επιθυμία του, έργο. Έφτιαξε την ομάδα που ονειρευόταν. Ήταν πάντα κοντά μας, ήμασταν σαν παιδιά του και μας βοηθούσε σ’ όλα τα θέματα.

Στόγιαν Βράνκοβιτς: “Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που θα είμαι αύριο στο ΟΑΚΑ. Είναι ιδιαίτερη τιμή που με διάλεξε ο κόσμος να βρίσκομαι εδώ. Το να είσαι ο καλύτερος σέντερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού είναι κάτι ιδιαίτερο. Αυτή η ομάδα ήταν πάντοτε κοντά στους παίκτες σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Όταν ήμουν στον Παναθηναϊκό, έπαιζα με τη Γιουγκοσλαβία. Όταν ήρθα, ο Φραγκίσκος ήταν μόλις 17 ετών. Θυμάμαι πως ήταν πολύ καλός επιθετικά και πίστεψα τότε πως θα γίνει ένας μεγάλος παίκτης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…