Κεντρική Eurobasket “Είμαστε έτοιμοι”

“Είμαστε έτοιμοι”

Katsikaris Greece Hellas Eurobasket Ethniki Andron Proponisi

Katsikaris-Greece-Hellas-Eurobasket-Ethniki Andron-Proponisi

Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της, ενόψει του αυριανού (12/09) κρίσιμου παιχνιδιού με το Βέλγιο για την φάση των “16” του Ευρωμπάσκετ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης μίλησε μετά το τέλος της προπόνησης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Η εθνική ομάδα είναι πάντα έτοιμη. Ό,τι κάναμε στο Ζάγκρεμπ για τον όμιλο πλέον δεν ισχύει. Στα σαράντα λεπτά κόντρα στο Βέλγιο πρέπει να είμαστε σοβαροί κόντρα σε μια πολύ μαχητική ομάδα. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στους 8“.

Για την ήττα τους στην Αμβέρσα, στο φιλικό που είχαν δώσει με το Βέλγιο: “Μας έχει κάνει πολύ καλό αυτό το φιλικό. Έδειξαν ότι είναι μια πειθαρχημένη ομάδα που έχει χρόνια τον ίδιο προπονητή. Σουτάρουν πάρα πολύ, για αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα”.

Για τον Άξελ Ερβέλ: “Είναι ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας. Είναι η «καρδιά» τους, αυτός που συνδέει τους παίκτες, αυτός που κρατάει το χαρακτήρα αυτής της ομάδας”.

Για το γήπεδο της Λιλ, που έχει διαμορφωθεί για τις ανάγκες αγώνα μπάσκετ: “Είναι πάρα πολύ καλά. Εάν ο φωτισμός είναι ο ίδιος με το σημερινό (11/09) δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα”.

Για την οργάνωση του τουρνουά από τη Γαλλία: “Υπάρχει μια καθυστέρηση στις προπονήσεις. Δεν είναι να ασχολούμαστε με αυτά. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε έτοιμοι”.

Για τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι: “Είναι κουραστικό να δίνουμε σημασία στο τι έγινε πέρυσι. Κάποια στιγμή όλο αυτό το ζήτημα χάνει την ουσία του. Συζητάμε όλη την ώρα για αυτό. Κάθε τουρνουά, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Υπάρχει αυτό το στατιστικό (σ.σ. των έξι χρόνων χωρίς μετάλλιο), αλλά όλοι το θέλουμε. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό”.

Για τα πλάνα του, εν όψει του Βελγίου: “Πάντα υπάρχουν σκέψεις και κάποια πλάνα. Πρέπει να προσαρμοστούν οι Βέλγοι σε εμάς κι όχι εμείς σε αυτούς”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…