Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ιδιαιτερότητες της πρεμιέρας

Ιδιαιτερότητες της πρεμιέρας

priftis ethniki

priftis-ethniki

Η μεγάλη ώρα -σχεδόν – έφτασε. Άπαντες μετρούν αντίστροφα για την έναρξη του Ευρωμπάσκετ, το οποίο κάνει τζάμπολ αύριο (05/09) και η Εθνική μας ομάδα τίθεται αντιμέτωπη με τα Σκόπια, στην πρεμιέρα. Ο, εκ των συνεργατών του Φώτη Κατσικάρη, Δημήτρη Πρίφτης, παραχώρησε δηλώσεις στο επίσημο σάιτ της ΕΟΚ και στάθηκε στις ιδιαιτερότητες που κρύβουν οι πρεμιέρες, κατέδειξε ξεκάθαρα πως η “γαλανόλευκη” υπολογίζει κάθε αντίπαλο και ανέλυσε τα στοιχεία που θα οδηγήσουν σε ξεκίνημα με το δεξί.

“Όπως κάθε πρεμιέρα, έτσι και στο αυριανό παιχνίδι υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Πρέπει να μπαίνει κάποιος στο παρκέ πολύ συγκεντρωμένος. Υπάρχει η πίεση του πρώτου αγώνα. Η ΠΓΔΜ είναι ομάδα που έχει κάποιους έμπειρους παίκτες που έχουν διαδρομή σε αυτές τις διοργανώσεις όπως είναι τα αδέλφια Στογιανόφσκι, ο έμπειρος πόιντ γκαρτ, ο Ιλιέφσκι, αλλά και ο σέντερ, ο Σαμαρντζίσκι. Αυτός ο κορμός, αυτός ο πυρήνας έχει πλαισιωθεί από κάποια πιο νέα παιδιά” υπογράμμισε αρχικά ο Πρίφτης και συνέχισε:

“Εμείς θα πρέπει πρώτα να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα, να βάλουμε τις αμυντικές προϋποθέσεις για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Αρχικά θα πρέπει να ανακόψουμε τον αιφνιδιασμό τους, καθώς αυτό είναι που αναζητούν και ταυτόχρονα να ελέγξουμε το μακρινό τους σουτ. Είναι ομάδα η οποία παίρνει το μεγαλύτερο μέρος των πόντων από τον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, διαθέτει πολύ καλό μακρινό σουτ, το οποίο πολλές φορές έρχεται από τη φάση του αιφνιδιασμού. Είναι γενικά μια ομάδα που παίζει με εμπειρία, παίζει ένα μπάσκετ που στηρίζεται σε απλές συνεργασίες, έχουν αρκετά καλό διάβασμα στο πέντε εναντίον πέντε και ταυτόχρονα αρκετές αδυναμίες στην άμυνα, τις οποίες εμείς θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε”.

Ενώ κατέληξε, σημειώνοντας πως “στην επίθεση, εξασφαλίζοντας το αμυντικό ριμπάουντ, θα πρέπει να αναζητήσουμε κι εμείς το εύκολο καλάθι και ταυτόχρονα να παίξουμε ομαδικά, ώστε να πάρουμε τη νίκη σε αυτή την πρεμιέρα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Παίδων

Η ΕΟΚ έκανε γνωστούς τους παίκτες, που κλήθηκαν στην Εθνική Παίδων Διήμερο προπονητικού χα…