Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt “Η προσμονή είναι μεγάλη”

“Η προσμονή είναι μεγάλη”

serelis lavrio

serelis-lavrio

Το Λαύριο για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ και όλοι πλέον είναι έτοιμοι για το παρθενικό ταξίδι της ομάδας. Ο τεχνικός της ομάδας, Χρήστος Σερέλης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την άνοδο της ομάδας , αλλά και τις προσδοκίες που υπάρχουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την άνοδο της ομάδας στην Α1 που το επεδίωκε τα τελευταία χρόνια: “Στην ουσία σαν απόλυτο στόχο την άνοδο δεν τον είχαμε θέσει ποτέ γιατί ακόμα κι η Α2 ήταν μεγάλη κατηγορία για την πόλη μας. Μένοντας στο πρωτάθλημα χρόνο με το χρόνο γινόμασταν πιο έμπειροι, γνωρίζαμε τις δυσκολίες και ωριμάζαμε κάτι που φάνηκε την περσινή σεζόν όταν και με χαμηλό μπάτζετ θέλαμε να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή μας. Στην αρχή είχαμε δύσκολα παιχνίδια (Εθνικό, Αρκαδικό, Ψυχικό) και παρά την μεγάλη δυναμική των αντιπάλων μας κάναμε σημαντικές νίκες οπότε καταλάβαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Βλέποντας ότι η άνοδος ήταν κάτι μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας την κυνηγήσαμε όσο αντέχαμε”.

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος και τις εντυπώσεις που του άφησε: “Η αλήθεια είναι ότι από όταν μάθαμε ότι είμαστε στην Α1 μέχρι και χθες, στην κλήρωση του πρωταθλήματος, κανείς από εμάς δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε εδώ. Είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε σε όλα τα επίπεδα και δεν υπήρχε χρόνος για πανηγύρια. Χθες που είδαμε τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε καταλάβαμε ότι ανήκουμε σε ένα νέο πρωτάθλημα. Η προσμονή και η ανυπομονησία όλων για αυτό το ταξίδι είναι μεγάλη”.

Για τις προσδοκίες του στην παρθενική σεζόν της ομάδας στην Α1: “Θα ήταν όνειρο να παραμείνουμε ακόμα μία σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας. Δεν αλλάξαμε πολύ την ομάδα μας και θα πορευτούμε με την ίδια βάση που θα είχαμε κι αν ήμασταν στην Α2. Άπαντες θα επιδιώξουμε να χαρούμε την συμμετοχή μας στην Α1 και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Θα είναι ιδανικό αν μπορέσουμε να ζήσουμε για ακόμα μία φορά σε αυτό το επίπεδο”.

Για το ρόστερ της ομάδας: “Το ρόστερ της ομάδας “χτίστηκε” για την Α2 με 11 ετοιμοπόλεμους Έλληνες παίκτες. Δεν είχαμε στο μυαλό μας ότι υπάρχει περίπτωση να παίξουμε στην Α1. Γενικότερα είναι πάγια φιλοσοφία της ομάδας μας να στηρίζεται στα παιδιά που την ανέβασαν. Θέλει πολύ προσπάθεια ώστε αυτός ο κορμός να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις που φέρνει κάθε νέα κατηγορία. Θεωρώ ότι αυτή η άνοδος είναι μία δικαίωση για τη διοίκηση, τους προπονητές και τα παιδιά που καλούνται να δείξουν τις δυνάμεις και να αντεπεξέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο. Στο υπάρχον σύνολο θα προστεθούν οι ξένοι αλλά και ο Νίκος Μπάρλος, οπότε θα υπάρξουν κάποιες ποιοτικές προσθήκες που θα μας βοηθήσουν στο πρωτάθλημα.

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι πριν μάθουμε πως ανεβαίνουμε στην Α1 υπήρχαν κάποια παιδιά που έφυγαν από την ομάδα, όμως θα ήθελα να τα ευχαριστήσω. Το γεγονός ότι δεν είναι πλέον στο ρόστερ δεν σημαίνει ότι έφυγαν γιατί δεν αξίζει να βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Δεν αντέξαμε στην πίεση του Άρη»

Πρόκληση για το Λαύριο είναι τα play out. Ο τεχνικός του Λαυρίου, Κώστας Μέξας μετά την ήτ…