Κεντρική Eurobasket “Η πληρέστερη Εθνική”

“Η πληρέστερη Εθνική”

Katsikaris Eurobasket

Katsikaris-Eurobasket
Η Εθνική Ελλάδας, μετά τη νίκη κόντρα στο Βέλγιο, προετοιμάζεται για τη δυσκολότερη -μέχρι στιγμής- αναμέτρηση απέναντι στην Ισπανία (15/09, 19:30) και το διακύβευμα είναι η πρόκριση στις “4” καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο Φώτης Κατσικάρης χαρακτήρισε -σε συνέντευξή του στην “El Mundo Deportivo”- ως σπουδαία ομάδα τη “φούρια ρόχα”, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Γιάννη Μπουρούση και Κώστα Κουφό. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, δε, υπογράμμισε πως τούτη η Εθνική αποτελεί την πληρέστερη της ιστορίας.

“Η πρόκληση για μας ήταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα με δώδεκα παίκτες που έχουν πετύχει πολλά και θα αφήσουν στην άκρη το εγώ τους. Το έχουμε καταφέρει αυτό. Θεωρητικά είναι η πιο ταλαντούχα Εθνική όλων των εποχών. Οι Έλληνες έχουν ξετρελαθεί με την ομάδα. Υπάρχουν τόσοι παίκτες μεγάλης αξίας που αναγκαστήκαμε να αποκλείσουμε” ανέφερε.

Αναφορικά με τους Γιάννη Μπουρούση και Κώστα Κουφό: “Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τους ψηλούς που έχουμε. Ο Κουφός είναι πολύ γρήγορος, καλός αμυντικός και ικανός στο πικ εν ρολ”.

Για την Ισπανία: “Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα με την Ισπανία. Πρόκειται για μια ομάδα που και στις προηγούμενες διοργανώσεις δεν έπαιζε σύμφωνα με τις δυνατότητές της στις αρχές των τουρνουά. Βρισκόταν σε ένα γκρουπ όπου γινόταν κόλαση. Με τους παίκτες που έχει, διαθέτει σίγουρα μια σπουδαία ομάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…