Κεντρική Eurobasket “Η ομαδικότητα έχει σημασία”

“Η ομαδικότητα έχει σημασία”

Mantzaris

Η Εθνική Ανδρών έχει τελειώσει την προετοιμασία της ενόψει της πρεμιέρας με του Σαββάτου (05/09) με τα Σκόπια, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να επισημαίνει πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, θα βρει τη φόρμα του κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Δεν μπορούμε να είμαστε στο 100%. Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τις δυνατότητές μας στο παρκέ. Όλοι πιστεύω ότι μπορούσαμε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό. Δουλέψαμε σκληρά στην προετοιμασία και πιστεύω παιχνίδι με το παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Έχουμε δείξει στα τελευταία ματς ότι ξεκινάμε από την άμυνα. Δώσαμε την ταυτότητα αυτή στα φιλικά και αυτή είναι η αρχή μας. Κρατάμε τις ομάδες χαμηλά στο σκορ και πολύ κάτω από τους μέσους όρους τους. Η ομαδικότητα έχει σημασία και έχουμε αποδείξει πως είμαστε ομάδα που το “εγώ” πάει κάτω από το “εμείς“.

Σε ερώτηση για το ρόλο του, στην ελληνική ομάδα, ξεκαθάρισε: “Είμαστε πέντε γκαρντ που όλοι δουλεύουμε συστηματικά. Εγώ θα κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής, όσο χρόνο κι αν χρειαστεί να παίξω. Το θέμα είναι να βρούμε χημεία και ομαδικότητα. Αυτό με απασχολεί και τίποτε άλλο. Άλλες ομάδες που είχαν μόνο μεγάλες προσωπικότητες έφθασαν στο σημείο να παίξουν… μπουνιές“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Τα φετινά γενέθλια του Γκάλη ήταν συμβολικά

Ο Νίκος Γκάλης ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλον τον κόσμο που του ευχήθηκε για τα γε…