Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Η ομάδα του νησιού

Η ομάδα του νησιού

rethimno cretan kings

rethimno-cretan kings

Το Ρέθυμνο Creatan Kings πλέον έχει θέσει στόχο, από ομάδα της πόλης να γίνει η ομάδα του νησιού. Η ομάδα που θα είναι ο πρεσβευτής της Κρήτης σε ολόκληρη τη χωρά και γιατί όχι σε ολόκληρο τον κόσμο. Γιατί η ομάδα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Για του λόγου το αληθές, να θυμηθούμε ότι παίκτες και προπονητές που πέρασαν από την ομάδα του Ρεθύμνου είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο και το Ρέθυμνο ήταν το σκαλοπάτι τους για να πάνε παρακάτω, έχοντας να αποδείξουν έργο και φήμη.

Οι παράγοντες της ομάδας λογικά σκεπτόμενοι δεν έκανα καμία κίνηση βιαστική για να ταξιδέψει η ομάδα ανέτοιμη στα ευρωπαϊκά σαλόνια και να αποτελέσει μια “φούσκα του μπασκετικού χρηματιστηρίου”. Έχοντας την ευκαιρία όταν εξασφάλισαν την θέση που οδηγεί στο ULEB CUP και σοφά σκεπτόμενοι έβαλαν την λογική να υπερισχύσει της καρδιάς. Πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν με την αλλαγή της ονομασίας του χρώματος της ομάδας γιατί θεωρούν πως σβήνεται η ιστορία της ομάδας. Να θυμίσω ότι η ιστορία ότι γράφει δεν ξεγράφει όπως και να λέγεσαι ότι χρώμα και να έχεις.

Άλλοι λένε η ομάδα θα φύγει από το Ρέθυμνο γιατί θα αλλάξει έδρα. Η έδρα της ομάδας θα είναι η Κρήτη, η βάση της όμως είναι και θα παραμείνει το Ρέθυμνο.

Όλοι μας ξέρουμε και ειδικά εδώ στη Κρήτη, πως οι Κρητικοί όπου πάνε εκτός Κρήτης είναι ενωμένοι και έτσι πάνε μπροστά και πετυχαίνουν. Γιατί, αυτός ο “άγραφος νόμος” να μην ισχύει και μέσα από μια ομάδα μπάσκετ. Και πρέπει να νιώθουν στο Ρέθυμνο υπερήφανοι, που ένα τέτοιο δημιούργημα ξεκινά από την πόλη τους και θα μπορέσουν μέσα από μια ομάδα μπάσκετ να ενώσουν το Νησί. Γιατί στο τέλος της νέας αγωνιστικής χρονιάς ίσως το όνειρο του “ευρωπαϊκού ταξιδιού” να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αντώνης Νταλιάνης
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…