Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Η μόνη χώρα με three-peat”

“Η μόνη χώρα με three-peat”

Aggelopoulos

Aggelopoulos

Ο Ολυμπιακός βραβεύτηκε ως ο πρωταθλητής Ελλάδας και το βραβείο παρέλαβαν οι πρόεδροι της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος πήρε πρώτος τον λόγο, λέγοντας πως”Θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΣΑΚΕ για τη βράβευση. Το βραβείο ανήκει στους παίκτες και τους προπονητές μας. Ακόμα και οι αντίπαλοί μας εδώ μπορούν να αναγνωρίσουν ότι αξίζαμε περισσότερα από δυο πρωταθλήματα τα τελευταία 10 χρόνια! Αυτό που μας κράτησε στον Ολυμπιακό ήταν η αναγνώριση των αντιπάλων μας στην Ευρώπη. Επίσης, χωρίς τον αδελφό μου, δεν θα είχα αντέξει”.

Ενώ η σκυτάλη πέρασε στον αδερφό του, οποίος θέλησε να υπενθυμίσει ότι “Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν κάνει το three-peat! Τρια σερί ευρωπαϊκά, το 2011, το 2012 και το 2013. Δεν το έχει πετύχει άλλη χώρα”.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, παρέλαβε το βραβείο του Καλύτερου Προπονητήκαι δήλωσε: “Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και το βραβείο ανήκει σε όσους απαρτίζουν την ομάδα. Σε παίκτες, στους συνεργάτες μου και πάνω από όλα στη διοίκηση που στηρίζει την προσπάθειά μας. Εύχομαι η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε από πέρσι να έχει και συνέχεια. Να δούμε καλό μπάσκετ, να μην υπάρχει βία και να κερδίσει ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο”.

Τρεις “ερυθρόλευκοι” επελέγησαν στην καλύτερη πεντάδα της Α1 και συγκεκριμένα, οι Κώστας Σλούκας, Γιώργος Πρίντεζης και Βασίλης Σπανούλης.

Ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε, πλέον, έστειλε μήνυμα λέγοντας: Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα. Η περσινή ήταν μια περίεργη χρονιά. Ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο. Προσωπικά με τον κόουτς Σφαιρόπουλο έπαιξα το καλύτερό μου μπάσκετ στον Ολυμπιακό“.

Ο Πρίντεζης, που εκλέχθηκε και ως ο αγαπημένος παίκτης του γυναικείου φύλου, σημείωσε:  “Ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με ψήφισαν. Εννοείται, για την καλύτερη πεντάδα (γέλια)! Εύχομαι υγεία, να μειωθούν τα φαινόμενα βίας και να έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση στα γήπεδα. Τώρα, για το δεύτερο βραβείο, τι να πω; Να βελτιωθώ του χρόνου (γέλια); Υγεία σε όλους”.

Τέλος, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, υπογράμμισε πως “Η αγάπη του κόσμου δεν αλλάζει με τίποτα, με κανέναν τίτλο. Ευχή όλων να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα, χωρίς βία στα γήπεδα. Εύχομαι και του χρόνου ο Ολυμπιακός έχει ανάλογη πορεία με την περσινή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …