Honouring our legacy

pao legacy

pao-legacy

Ο Παναθηναϊκός τιμάει τους θρύλους, που του άφησαν κληρονομιά έξι ευρωπαϊκά πρωτάθλημα και δεκάδες άλλους τίτλους. Το eBasket.gr βρίσκεται στο ΟΑΚΑ και θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στην “πράσινη” γιορτή.

Πάνω από 10.000 κόσμος έχει βρεθεί στις κερκίδες του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για να αποτείνουν φόρο τιμής στους μεγάλες προσωπικότητες που έχουν αγωνιστεί με το “τριφύλλι” στο στήθος.

19:35 Η εκδήλωση ξεκινάει

19:50 Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς κάνει την είσοδο του στο παρκέ. “Είμαι συγκινημένος είστε οι καλύτεροι” είπε αρχικά για να προσθέσει σε άπταιστα ελληνικά “Κύριε Παύλο, κύριε πρόεδρε, σε ευχαριστώ πάρα πολύ”.

19:53 Σειρά παίρνει ο Αντώνης Φώτσης. Ο “Batman” δήλωσε: “Σε κάθε αγώνα που βρίσκεστε εδώ είναι γιορτή για εμάς. Όλοι μας αγαπάμε αυτήν την ομάδα ανεξαρτήτως ποιος βραβεύεται. Όλοι ειμαστε εδώ για εσάς όπως και εσείς για εμάς”.

pao-legacy1

19:58 “Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Είναι τιμή και τύχη για εμάς να είμαστε μέλη του Παναθηναϊκού. Χάρη σε όλους όσοι συμμετέχουν από τη διοίκηση μέχρι τους παίκτες, έχουμε καταφέρει τόσα πολλά. Να θυμάστε κάτι. Στις χαρές και στις λύπες μαζί” ήταν τα λόγια του εμβληματικού Φραγκίσκου Αλβέρτη.

Από τις ελάχιστες φορές που στο ΟΑΚΑ έχει έρθει η γυναίκα του Δημήτρη Διαμαντίδη με την κόρη του. Δεν γινόταν να απουσιάσουν από την τεράστια αυτή στιγμή του αρχηγού του Παναθηναϊκού.

20:00 “Σεξ, ντρόγκα, Μποντιρόγκα” φωνάζουν με όλη τους τη δύναμη οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και ο τεράστιος Ντέγιαν κάνει την εμφάνιση του λίγο αργότερα.  “Πολύ καλησπέρα” είπε σε ελληνικά και συνέχισε στα αγγλικά. “Ήταν μεγάλη τιμή που φόρεσα τη φανέλα του Παναθηναϊκού” και ολοκλήρωσε πάλι στα ελληνικά “είστε πάντα στην καρδιά μου και σας αγαπάω πολύ”.

20:06 Ο Δημήτρης Διαμαντίδης κάνει την είσοδο του, έχοντας στην αγκαλιά την κόρη του και το ΟΑΚΑ κοντεύει να γκρεμιστεί από τις ιαχές των πράσινων οπαδών. “Ευχαριστώ πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος και είναι μεγαλή τιμή που βρίσκομαι σε αυτήν τη μεγάλη ομάδα. Οι παίκτες έρχονται και φεύγουν αλλά η ομάδα μένει. Όλοι ξέρετε ότι πρέπει να είστε κοντά μας και στα εύκολα και στα δύσκολα”.

Pao-legacy3

20:10 Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος εμφανίστηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ για να βραβεύεσει την καλύτερη πεντάδα του Παναθηναϊκού. Απευθυνόμενος στον κόσμο του Παναθηναϊκού, αφού τους ευχαρίστησε δήλωσε:

“Φίλοι μου καλοί σας ευχαριστώ που βρίσκεστε εδώ και υποστηρίζετε την παναθηναϊκή ιδέα. Θα ήθελα να σας κάνω μια παράκληση. Όταν πεθάνω να με θάψετε με τη σημαία του Παναθηναϊκού” όντας εμφανώς συγκινημένος και βουρκωμένος.

Pao-legacy4

Σήμερα παρουσιάστηκαν, παράλληλα, οι νέες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” θα φορέσουν τη φανέλα με τα μανίκια στο σημερινό φιλικό, δίνοντας άρωμα ΝΒΑ, στο ΟΑΚΑ.

panathinaikos-emfanisi-2015-16

20:42 Ξεκινάει η παρουσίαση της Παρτιζάν και ακολουθεί αυτή του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος έχει κατακλύσει το ΟΑΚΑ και αποθεώνει τους “πράσινους” δημιουργώντας ατμόσφαιρα Ευρωλίγκας. Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Νικ Καλάθης έτυχαν ηχηρής αποδοχής από τους οπαδούς.

21:35 Έξι δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου ήρθε η στιγμή για την βράβευση του ανθρώπου που έδωε σάρκα και οστά στη δυναστεία του Παναθηναϊκού. Ύστερα από εφτάλεπτο βιντεοαφιέρωμα, ο κ. Μιχαλαριάς, πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως τίποτα δεν θα ήταν δυνατό “αν δεν υπήρχε ο άνθρωπος που αφιέρωσε την ψυχή του και τη ζωή του στο σύλλογο. Σε όλα τα τμήματα και όχι μόνο στο μπάσκετ. Σήμερα έχω την τιμή να ανακοινώσω την απόφαση να δώσουμε το όνομα στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στον κορυφαίο παράγοντα του Παναθηναϊκού, στον κύριο Παύλο Γιαννακόπουλο”.

Σε απευθείας μετάδοση από τον Τάφο του Ινδού έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου ονομάτος. Κλειστό γυμναστήριο “Παύλος Γιαννακόπουλος” είναι η πινακίδα που κοσμεί το κλειστό της Λεωφόρου.

21:45 Συγκινημένος και βουρκωμένος, ο κ. Γιαννακόπουλος πήρε το μικρόφωνο έστειλε “ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Για όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρίσκονται σήμερα κοντά μας” και εν συνεχεία χαιρέτισε και φίλησε όλα τα μέλη της κορυφαίας πεντάδας του τριφυλλιού.

Η εκδήλωση του Παναθηναϊκού έκλεισε με αυτόν τον συγκινητικό τρόπο. Μια γιορτή προς τιμήν των κύριων υπευθύνων για την παντοκρατορία του “τριφυλλιού” σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…