Κεντρική Eurobasket Γερμανία – Ισλανδία 71-65

Γερμανία – Ισλανδία 71-65

nowitzki germany iceland eurobasket 15

nowitzki-germany-iceland-eurobasket 15

Δεν άφησε παραπονεμένους τους φιλάθλους της η Γερμανία καθώς πραγματοποίησε εξαιρετική πρεμιέρα, στο Ευρωμπάσκετ, επικρατώντας της, αδύναμης, Ισλανδίας με 71-65. Ο Ντιρκ Νοβίτζκι ήταν αυτοκρατορικός, ο Ντένις Σρέντερ έλυνε και έδενε στην περιφέρεια, και κάπως έτσι ήρθε το θετικό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, στην Ο2 Αρίνα.

Ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς, σημείωσε 15 πόντους και κατέβασε 7 ριμπάουντ ενώ ανάλογη επιθετική συγκομιδή είχε και ο γκαρντ των Ατλάντα Χοκς (15π.) όντας πιο πληθωρικός καθώς μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Από τους Ισλανδούς, ξεχώρισε ο Γιον Στέφανσον, που σταμάτησε στους 23 πόντους, με τον Χλινούρ Μπαέρινγκσον να τον πλαισιώνει, έχοντας 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Παρά το γεγονός πως η δύναμη πυρός βρίσκεται, ως επί τον πλείστον, στη φροντ λάιν, οι περιφερειακοί ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν στην αρχή της αναμέτρησης και έδωσαν στη Γερμανία σαφές προβάδισμα. Οι Σρέντερ, Ζίπσερ και Μπενζίνγκ πρωτοστάτησαν για τους, γηπεδούχους, οι οποίοι προηγήθηκαν με 18-9, στα πρώτα εφτάμισι λεπτά της αναμέτρησης. Οι Ισλανδοί απάντησαν με Στέφανσον και Πλάσον (18-14 στο 9:30) αλλά ο Νοβίτζκι, διαμόρφωσε το 20-14, της πρώτης περιόδου.

Ο Στέφανσον, με έμμεσο τρίποντο, μείωσε στους 3 (20-17) στο πρώτο λεπτό της δεύτερης περιόδου αλλά η συνέχεια άνηκε στη Γερμανία. Ο μεγάλος Νοβίτζκι (12 πόντοι στο πρώτο εισκοσάλεπτο), άρχισε να ζεσταίνεται και με συνοδοιπόρο τον Σρέντερ, επέβαλλε πλήρως το νόμο της ομάδας του, η οποία εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 (41-26), πριν τη λήξη του πρώτου μέρους.

Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε μετά την ανάπαυλα. Οι Γερμανοί συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι κάτι που επετεύχθη με ακόμα περισσότερους παίκτες να μπαίνουν στην επιθετική εξίσωση, έτσι δεν επιφορτίστηκαν περισσότερο οι Νοβίτζκι και Σρέντερ. Βέβαια, τα κενά στην απόδοση των γηπεδούχων δεν ήταν αμελητέα όπως καταδεικνύει και το γεγονός πως οι Ισλανδοί πλησίασαν μέχρι και τους 7 πόντους (48-41 στο 26’) αλλά μέχρι το τέλος της περιόδου, η διαφορά είχε αποκατασταθεί και αυξηθεί (59-43) για τη Γερμανία.

Παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να ρίξουν ξανά τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (61-52 στο 34′) οι Γερμανοί δεν τους επέτρεψαν να ελπίζουν σε κάτι περισσότερο και με μέσω της άμυνας τους αλλά και της εκτελεστικής τους δεινότητας, κατόρθωσαν να διατηρήσουν την ψαλίδα σε ασφαλή απόσταση (67-54 στο 35′). Όμως η Ισλανδία δεν τα παράτησε. Βίλγιαλμσον και Μπαέρινγκσον πάτησαν πόδι και με συνεχόμενους πόντους, μείωσαν την απόσταση που τους χώριζε από τη Γερμανία, στους 6 πόντους (69-63 στο 38′), χωρίς όμως να προλάβουν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 41-26, 59-43, 71-65.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Φλέμινγκ): Λο, Γκίφι 6 (1), Κινγκ 6, Σαφάρτζικ, Τάντα, Πλάις 4, Μπένζινγκ 6 (2), Νοβίτζκι 15, Σρέντερ 15 (1), Ζίπσερ 6 (2), Γκαβέλ 7, Βόιγκτμαν 6.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Πέντερσεν): Χέρμανσον 3 (1), Κάρασον, Ναθανάελσον, Σιγκούρντασον 2, Μπαέρινγκσον 12 (4), Στέφανσον 23, Μάγκνουσον, Βίλγιαλμσον 11, Γκούναρσον 2, Ερμολίνσκι, Πάλσον 12 (2), Στεΐναρσον.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…