Κεντρική Basket League Άρης “Φανταστικό φιλικό”

“Φανταστικό φιλικό”

priftis

priftis

Ικανοποιημένος από το φιλικό με την Καρσίγιακα εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο τεχνικός του Άρη, τόνισε ότι η ομάδα του χρειαζόταν ένα τέτοιο δυνατό παιχνίδι και υπογράμμισε ότι υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης. Παράλληλα, σχολίασε με τα καλύτερα λόγια το σύνολο του τουρνουά, ενώ δήλωσε ότι οι “κιτρινόμαυροι” θα ταξιδέψουν στην Τουρκία όπου θα δώσουν φιλικό παιχνίδι με την Γκαζιάντεπ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:
Ήταν φανταστικό φιλικό για μας. Η Καρσίγιακα είναι πολύ υχηλού επιπέδου ομάδα, παίζει σε άλλη ταχύτητα, με τρομερή ποιότητα στην εκτέλεση. Ήταν πολύ καλό τεστ για μας. Είχαμε κάποια πολύ καλά διαστήματα. Μου άρεσε που η ομάδα πάλεψε. Σίγουρα βοήθησε το γεγονός ότι παίζαμε στο γήπεδό μας. Ο κόσμος αναμφίβολα μας σπρώχνει. Όμως χρειαζόμαστε πολλή δουλειά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Πρέπει να βελτιώσουμε κάποιους αυτοματισμού“.

Για το ότι φαινόταν σαν επίσημο παιχνίδι: “Ναι όντως, έτσι ένιωσα και εγώ. Νομίζω το ίδιο ένιωσε και όλο το γήπεδο. Εμείς παίξαμε κανονικά το παιχνίδι. Νομίζω το ίδιο και η Κααρσίγιακα. Έγινε ένα πολύ χρήσιμο φιλικό“.

Για την κλιμάκωση των φιλικών: “Θα θέλαμε και δυνατότερα για να πω την αλήθεια. Ωστόσο δεν βρήκαμε τις ομάδες στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Για αυτό και είμαι χαρούμενος με αυτό το φιλικό. Το χρειαζόμασταν. Η Καρσίγιακα ατομικά και ομαδικά είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο“.

Για το αν είναι παράδειγμα προς μίμηση η Καρσίγιακα: “Σε μία μικρογραφία ίσως. Όμως τα συστατικά δεν είναι ίδια. Η ομάδα μας είναι αθλητική και έχει κάποια θετικά στοιχεία. Το βασικό είναι να έχουμε συλλογική προσπάθεια. Να κάνουμε οτιδήποτε με συνέπεια. Νομίζω ότι αυτό το έχουμε. Η ομάδα έχει μία ανάσα, μία πνοή. Αν το συνεχίσουμε και το διατηρήσουμε θα έχουμε μία καλή χρονιά“.

Για τα πολιτιστικά δρώμενα του τουρνουά: “Παρ’ όλο που είμαστε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό, δε μπορέσαμε να μείνουμε αμέτοχοι στα υπόλοιπα. Προσωπικά πήγα και στη συναυλία χθες (26/09). Νομίζω ήταν ένα πολύ όμορφο τουρνουά, πέρα από το μπάσκετ. Έτσι έπρεπε να είναι, τιμώντας μία μεγάλη προσωπικότητα, που αποτελεί έμπνευση για όλους εμάς. Το απολαύσαμε όλοι το τριήμερο. Ήταν πολύ όμορφη προσπάθεια“.

Για το αν θα δώσει η ομάδα άλλο φιλικό: “Θα παίξουμε άλλο ένα φιλικό στην Τουρκία με την Γκαζιάντεπ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…