Έπεσαν οι μάσκες

vasilakopoulos-kaffes

Δεν είχαμε αμφιβολία, όταν πριν από δύο ημέρες ανακοινώθηκε η αλλαγή προσώπων στην ΚΕΔ/ΕΟΚ, πως τίποτα δεν θα άλλαζε στην πολιτική, η οποία -φυσικά- εκπορεύεται από την Ομοσπονδία και προσωπικά από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο. Δύο μέρες μετά έπεσαν οι μάσκες και φάνηκε πλέον ξεκάθαρα το πλάνο. Αντιληφθήκαμε όλοι, γιατί έγινε αυτή η αλλαγή και ποιος είναι ο στόχος: να ακυρωθεί στην πράξη το Αθλητικό Νομοσχέδιο του Σταύρου Κοντονή.

Το τελευταίο όπλο που έχει στα χέρια του ο πάλαι ποτέ “ισχυρός άνδρας” του ελληνικού μπάσκετ είναι η διαιτησία. Αυτός ο χώρος με τον οποίο -κατά δήλωσή του- “δεν ασχολείται“. Κι εκεί σκοπεύει να στήσει τις δικές του “Θερμοπύλες“, προκειμένου να γλιτώσει όχι την πτώση (αυτή είναι δεδομένη και αναπόφευκτη), αλλά τα επακόλουθά της.

Γνωρίζει, κι αυτός και το επιτελείο του, ότι ο Αθλητικός Νόμος θα περάσει πανηγυρικά από τη Βουλή. Η ενισχυμένη παρουσία του Σταύρου Κοντονή στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, ενεργοποίησε την αντίστροφη μέτρηση για τον ίδιο και τον συρφετό του. Κι ένα από τα πρώτα μελήματα του νέου Αθλητικού Νόμου, είναι να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους της διαιτησίας, από την ΕΟΚ στην οικεία ομοσπονδία (ΟΔΚΕ).

Από τη στιγμή που δεν μπορεί να ανακόψει τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου (θα έχει ολοκληρωθεί πριν αλλάξει ο χρόνος), επιχειρεί να τον ακυρώσει στην πράξη. Πώς; Αρπάζοντας την ΟΔΚΕ. Τοποθετώντας στη θέση του αιρετού προέδρου, έναν (αχυρ)άνθρωπο της δικής του εμπιστοσύνης, ένα πειθήνιο όργανο, ένα εκτελεστικό όργανο. Με τις ευλογίες της (μετ)αλλαγμένης ΚΕΔ.

Κλιμακώνει, λοιπόν, τον πόλεμο, βάζοντας (όπως πάντα) τους διαιτητές στη μέση. Το αποτέλεσμα ήταν να αναβληθούν (δεν ματαιώθηκε η πρεμιέρα) τα σεμινάρια, που θα γίνονταν σε 10 πόλεις σε όλη την επικράτεια. Σεμινάρια επιμόρφωσης των διαιτητών, οι οποίοι ποικιλότροπα πιέστηκαν να μην πάνε, για να φανεί η διοίκηση της ΟΔΚΕ ανεπαρκής.

Αν φύγει ο “απείθαρχος” προς τις εντολές του “μεγάλου” (σε ηλικία και μόνο) προέδρου, Ηλίας Καφφές, η ΟΔΚΕ θα περάσει στα χέρια της ΕΟΚ κι έτσι όταν ψηφιστεί ο νόμος, αυτή είναι που θα ελέγχει και πάλι τις κρίσεις και τις αξιολογήσεις των διαιτητών. Γιατί τις χρειάζεται; Ελάτε τώρα, μεγάλα παιδιά είμαστε όλοι.

Μόνο που σε όλο το εγχείρημα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει κάνει ένα λάθος: Έχει… ζυγίσει λάθος τον Κα(φ)φέ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Όταν η ΟΔΚΕ καταπατά τους δικούς της… «κανόνες»

Οι πρόεδροι των Συνδέσμων της ΟΔΚΕ είναι πάνω από νόμους; Αν «ναι», είναι ωραία η ΕΟΚ του …