Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Εντυπωσιακό το “τριφύλλι” (pics)

Εντυπωσιακό το “τριφύλλι” (pics)

Diamantidis Panathinaikos Rethimno

Diamantidis-Panathinaikos-Rethimno

Στο πρώτο από τα δυο φιλικά παιχνίδια ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Ρέθυμνο, οι “πράσινοι” ήταν εντυπωσιακοί απέναντι στην ομάδα της Κρήτης, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν με 88-53.

Στο πρώτο δυνατό φιλικό για την ομάδα του Ρέθυμνο Cretan Kings, κόντρα στον Παναθηναικό η ομάδα της Κρήτης είχε την ευκαιρία να βγάλει τα πρώτα της ουσιαστικά συμπεράσματα. Ο Σταύρος Μυκονιάτης συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή, τους δυο Ολλανδούς Κλουφ και Σάφτενααρ. Σίγουρα η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και με την έλευση του Θανάση Σκουρτόπουλου σίγουρα θα αποκτήσει την αγωνιστική της ταυτότητα. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τους: Διαμαντίδη, Φώτση, Παπαγιάννη, Πάβλοβιτς και Λούντζη ενώ από πλευράς Κρητικών: Γιαννόπουλος, Ματαλών Αγκμπελέζε, Ρέλφορντ, Κορόλεφ

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι πράσινοι προηγήθηκαν με 18-21. Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι και από τις δυο ομάδες οι Κρητικοί με πρωταγωνιστεί τον Χάρη Γιαννόπουλο που πέτυχε 2/2 τρίποντα πλησίασαν στο σκόρ του φιλοξενούμενους.

Rethimno-PAO-Filiko14

Χαλαρά μπήκε στο β δεκάλεπτο η ομάδα του Ρεθύμνου και βρέθηκε ακόμα πιο πίσω στο σκορ με το τρίποντο του Αντώνη Φώτση στο 13′ ο οποίος έκανε το 19-32. Ο Μιχάλης Καμπερίδης με 1/2  βολές μείωσε στο 27-39, αλλά η απάντηση από πλευράς πρασίνων ήρθε άμεσα με το τρίποντο του Φελντέιν που έφερε την διαφορά στους 15 πόντους (27-42) στο 17′. Το μέγιστο της έφτασε η διαφορά με το καλάθι και φάουλ που πέτυχε ο Φελντέιν από την προσπάθεια του Μιχάλη Καμπερίδη να τον κόψει σε ντραίβ το οποίο έκανε στο 1:19 πριν την λήξη του ημιχρόνου. Με εύστοχο σούτ εντός παιδείας του Γιάνκοβιτς φτάσαμε στο ημίχρονο με σκορ 32-51.

Μουδιασμένα μπήκαν στην επανάληψη οι Κρητικοί ενώ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διευρύνουν και άλλο το σκόρ και να φτάσουν να προηγούνται με 34-58  πέντε λεπτά πριν την λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Παπαγιάννης με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα μπροστά στον Αγκμπελέζε κάνει το 40-60 κι διατηρεί την διαφορά στους 20 πόντους. Οι παίκτες του Σταύρου Μυκονιάτη το μόνο που κατάφεραν ήταν να πετύχουν 4 πόντους μέχρι την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου και να φτάσουν στο 44-67.

Στην τέταρτη περίοδο ο Μίλαν Μίνιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής στα νιάτα του «Τριφυλλιού» με τους Λούντζη , Παπαδάκη και Καλαϊτζάκη να βρίσκονται στην πεντάδα και να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά κάνοντας το σκορ 46-71 μέχρι το 37′΄

Όπου ο Ματαλών με τρίποντο έκανε το 49-71. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή η ομάδα του Ρεθύμνου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Δουλγεράκη και Παναρετάκη για να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίχτες της ομάδας. Το ματς στα τελευταία 3 λεπτά πήρε μορφή διαδικαστικού χαρακτήρα και ολοκληρώθηκε με το σκορ να φτάνει στο 53-88.

Διαιτητές: Αναστόπουλος – Ψαριανός – Διαμαντής.
Τα δεκάλεπτα: 18-21, 32-51, 44-67, 53-88.
ΡΕΘΥΜΝΟ: Παναρετάκης 2, Πατάτας 2, Ματαλών 7 (1), Σχίζας 1, Ρέλφορντ 10, Σάφτενααρ 1, Γιαννόπουλος 11 (3), Κλουφ 3, Καμπερίδης 5, Αγκμπελέζε 5, Κορόλεφ 6.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πάβλοβιτς 9, Παπαδάκης 2, Καλαϊτζάκης 4, Γιάνκοβιτς 20 (3), Φώτσης 7 (1), Λούντζης 3 (1), Κρίσιεβιτς 1, Φελντέιν 16 (3) Διαμαντίδης 3 (1), Παπαγιάννης 20, Γαλιώτος 3.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αντώνης Νταλιάνης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Τουρκική Ομοσπονδία: «Καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον του Αταμάν»

Πήρε θέση η τουρκική Ομοσπονδία για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Αταμάν. Η σειρά με…