Κεντρική Ασίστ Basketbase Εν αρχή ην η άμυνα

Εν αρχή ην η άμυνα

olimpiakos

olimpiakos

 

petridis-giorgosΔεν είναι και λίγες οι αλλαγές προσώπων στο φετινό Ολυμπιακό. Έξι παίκτες ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα και επτά αποχώρησαν από το ΣΕΦ. Ακόμη δεν είδαμε τον πραγματικό Ολυμπιακό, δεδομένων των απουσιών των διεθνών που θα μπουν οσονούπω στα παιχνίδια της ομάδας όμως κρίνοντας από τα ως τώρα φιλικά της, υπάρχει ένα στοιχείο που τη συνδέει με την περσινή.

Είναι η προτεραιότητα στην άμυνα, γεγονός που κατά τα φαινόμενα δεν διαφοροποιηθεί και ας έγινε κάτοικος Κωνσταντινούπολης για παράδειγμα ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο καλύτερος αμυντικός τόσο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, όσο και της Ευρωλίγκας στην περσινή σεζόν.

Η αμυντική “σφραγίδα” που προσέδωσε στον Ολυμπιακό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της παρουσίας παικτών που έχουν έφεση σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού αλλά και της ίδιας της φιλοσοφίας του Θεσσαλονικιού τεχνικού. Σύμφωνοι τα φιλικά παιχνίδια δεν αποτελούν πάντα ασφαλές δείγμα γραφής ωστόσο προσφέρουν τα πρώτα συμπεράσματα.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι στα έξι ως τώρα παιχνίδια προετοιμασίας τους, είχαν παθητικό μικρότερο των 70 πόντων με μεγαλύτερο εκείνα των αγώνων με την Κηφισιά και τη Σάσαρι από τις οποίες δέχτηκαν από 68. Είχαν προηγηθεί οι 60 από τα Τρίκαλα, οι 65 από τη Γαλατασαράι, οι 50 από τη Λιμόζ και χθες οι 62 από τη Ζαντάρ. 373 πόντοι παθητικό σε έξι αγώνες (62,16 μ.ο.) είναι τουλάχιστον μια ένδειξη πως και για τον φετινό Ολυμπιακό τα πάντα θα αρχίζουν από το πρώτο μισό του παρκέ.

Ο εκρηκτικός Γιανγκ και ο έτοιμος “Τσάι”

patrick young1

Ένα από τα νέα πρόσωπα του φετινού Ολυμπιακού, ο Πάτρικ Γιανγκ άρχισε να δίνει τα πρώτα δείγματα γραφής του τι μπορεί να προσδώσει στο παιχνίδι της ομάδας του. Ένας undersized σέντερ, ικανός να προσφέρει και στις δύο πλευρές του παρκέ, σκοράροντας -στα έξι φιλικά του Ολυμπιακού είχε 57 πόντους– και κατεβάζοντας με άνεση ριμπάουντ.

Σε αντίθεση με τον Αμερικανό, ίσως να μην προβλήθηκε πολύ αλλά ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μπορεί να θεωρηθεί μια νέα μεταγραφή αφού ο τραυματισμός που είχε πέρυσι δεν του επέτρεψε να βοηθήσει. Ο διεθνής φόργουορντ παρουσιάζει σε αυτά τα πρώτα, έστω και ανεπίσημα, παιχνίδια της σεζόν όλα εκείνα τα στοιχεία που τον κατέστησαν την προηγούμενη διετία ως έναν από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, του έδωσαν μια θέση στην προεπιλογή της Εθνικής πρόπερσι και μια μεταγραφή στην ACB, έστω και αν δεν μπόρεσε να στεριώσει στην Ισπανία.

Ο “Τσάι” έκανε χθες κόντρα στη Ζαντάρ εξαιρετική εμφάνιση -είχε 13 πόντους με 4/4 δίποντα, δύο ριμπάουντ και ισάριθμα κλεψίματα- ενώ πιο πριν είχε διψήφιο αριθμό πόντων τόσο κόντρα στην Κηφισιά (10) όσο και απέναντι στη Γαλατασαράι (11).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…