Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Εύκολη απόφαση”

“Εύκολη απόφαση”

tepic afiksi

tepic-afiksi

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Μιλένκο Τέπιτς, έφτασε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του “Δικεφάλου” μαζί με την σύζυγό του. Ο 28χρονος γκαρντ στις πρώτες του δηλώσεις μίλησε, για την απόφαση του να έρθει στον ΠΑΟΚ, για την προηγούμενη εμπειρία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και για τον Σούλη Μαρκόπουλο.

“Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, με σπουδαία παράδοση στο μπάσκετ. Έμαθα ότι είναι ομάδα με πάρα πολύ καλή οργάνωση στον τρόπο που αγωνίζεται, αλλά και στο διοικητικό τομέα. Είναι αδερφό σωματείο με την Παρτιζάν κι αυτό, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα, έκαναν πιο εύκολη την απόφασή μου να δεχθώ την πρόταση που μου έγινε”.

Για την πρότερη εμπειρία του από την Basket League, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, πρόσθεσε: “Έχω πάρα πολύ καλές αναμνήσεις από την περασμένη θητεία μου στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Όλες οι σκέψεις που έχω είναι θετικές και σε ό,τι αφορά στο μπάσκετ, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με όλα τα υπόλοιπα. Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει παρόμοια νοοτροπία με τους Σέρβους και η προσαρμογή εδώ είναι πολύ εύκολη”.

Σε ερώτηση για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει τα τελευταία χρόνια προπονητή το Σούλη Μαρκόπουλο απάντησε: “Είναι πολύ καλό που υπάρχουν ο ίδιος προπονητής και η ίδια φιλοσοφία τόσα χρόνια στο σύλλογο. Είναι ένδειξη σταθερότητας. Επειδή γνωρίζω τον τρόπο και την οργάνωση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ η απόφαση μου να έρθω εδώ ήταν πολύ εύκολη. Θα μιλήσω με τον κ. Μαρκόπουλο, δεν το έχω κάνει από τη στιγμή που συμφώνησα με την ομάδα”.

Παράλληλα τόνισε πως η ύπαρξη άλλων δύο Σέρβων παικτών στην ομάδα (Ούρος Ντούβνιακ, Νίκολα Μάρκοβιτς), αλλά και το ότι ο πρόεδρος της προέρχεται από τη Σερβία θα κάνουν ακόμα πιο εύκολη την προσαρμογή του στο σύλλογο: “Πάντα όταν αλλάζεις περιβάλλον είναι δύσκολο να προσαρμοστείς, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη κάποιοι Σέρβοι στην ομάδα, ο κ. Πρέλεβιτς, αλλά και άλλοι γνωστοί που έχω ήδη εδώ με κάνουν να νιώθω πολύ καλύτερα”.

Ο ίδιος επεσήμανε επίσης για τη θέση που του αρέσει να παίζει: “Δεν έχω πρόβλημα να παίξω σε οποιαδήποτε θέση θέλει ο προπονητής. Πέρυσι έπαιζα όλη τη σεζόν σαν πόιντ γκαρντ. Όπου θεωρήσει ο προπονητής ότι θέλει να βοηθήσω θα παίξω”.

Ο Σέρβος γκαρντ ρωτήθηκε επίσης εάν στην άκρη του πάγκου προτιμάει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ή τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς: “Είναι θέμα νοοτροπίας και φιλοσοφίας. Ο Ομπράντοβιτς είναι προπονητής που μπορεί να φέρει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα σε επίπεδο Ευρωλίγκας, ενώ ο Βουγιόσεβιτς προετοιμάζει ουσιαστικά τους νεαρότερους παίκτες και τις ομάδες”.

Όσον αφορά στο πρώτο φιλικό ματς που θα δώσει φέτος ο ΠΑΟΚ, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, συμπλήρωσε: “Όταν το έμαθα, σκέφτηκα ότι και κάποιος άλλος, εκτός από μένα, ήθελε να παίξω στον ΠΑΟΚ. Θα είναι ιδιαίτερο για εμένα το ματς, αν και φιλικό”.

Τέλος, για το τι εισέπραξε από τους υποστηρικτές της μέχρι πρότινος ομάδας του, της Παρτιζάν, για τη μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ δήλωσε: “Για αυτούς το να παίξω στον ΠΑΟΚ ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω εάν έπρεπε να φύγω από την Παρτιζάν. Λόγω της αδερφικής σχέσης που υπάρχει με τον ΠΑΟΚ η σκέψη τους για τη μετακίνηση ήταν θετική“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…