Κεντρική Eurobasket “Δύσκολο ματς με Σλοβενία”

“Δύσκολο ματς με Σλοβενία”

F.Katsikaris

F.Katsikaris
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, τόνισε πως, παρότι η Ελλάδα παραμένει αήττητη στο Ευρωμπάσκετ, κάθε αναμέτρηση είναι δύσκολή. Υπογράμμισε, επίσης, πως, μολονότι η Σλοβενία αγωνίζεται χωρίς τον Γκόραν Ντράγκιτς, δεν παύει να αποτελεί μία επικίνδυνη ομάδα.

Αναλυτικά: “Μετά το πρώτο τρίλεπτο, που είχαμε τα ίδια συμπτώματα με την εκκίνηση απέναντι στην Κροατία, παίξαμε καλά. Η Γεωργία έχει πολλά συστήματα. Καταφέραμε να πιέσουμε σωστά στην άμυνα, βρήκαμε σκορ στον αιφνιδιασμό κι από τα μακρινά σουτ. Στο δεύτερο μέρος, χαλαρώσαμε, δεν είχαμε την ίδια ένταση με το πρώτο κι η Γεωργία το εκμεταλλεύθηκε παλεύοντας μέχρι το τέλος κι εφαρμόζοντας διαφορετικές άμυνες για να αλλάξει τον ρυθμό. Τώρα, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς απέναντι στη Σλοβενία, δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες στη διοργάνωση”.

Σχετικά με το αυριανό (09/09, 16:00) παιχνίδι απέναντι στη Σλοβενία: “Η Σλοβενία δεν έχει κάποιους σημαντικούς παίκτες, όπως ο Γκόραν Ντράγκιτς, αλλά όταν σου λείπει ένας ηγέτης αναγκάζεσαι να γίνεις πιο ομάδα και να παίξεις με περισσότερο πάθος.

Η άμυνά μας σε επίπεδο συγκέντρωσης και σε ταχύτητα πρέπει να είναι σε υψηλά στάνταρ, γιατί η Σλοβενία έχει ψηλούς, που μπορούν να σουτάρουν από μακριά, όπως ο Σλόκαρ και ο Ζούπαν. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε πολύ από την πρώτη γραμμή άμυνας. Χρειάζεται προσοχή από την αρχή. Πρέπει να ξεκουραστούμε τώρα και να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…