Κεντρική Eurobasket “Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε”

“Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε”

papanikolaou karfwma georgia eurobasket

papanikolaou-karfwma-georgia-eurobasket

Προσγειωμένος παρά τη νίκη εμφανίστηκε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο άσσος της εθνικής μας ομάδας, τόνισε ότι δεν πρέπει να χαλαρώνει η ομάδα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για να είναι έτοιμοι όλοι οι παίκτες ψυχολογικά για το παιχνίδι με την Σλοβενία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου:
Έπρεπε να παρουσιαστούμε σοβαροί έτσι ώστε να ελέγξουμε το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι πιο νωρίς και να μην τρέξουμε στο τέλος. Βάζουμε τη νίκη στο σακούλι και συνεχίζουμε. Όταν ένα παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είναι στο +28, καλός ή κακός μετά σου βγαίνει μία χαλαρότητα και έχεις στο μυαλό σου να φυλάξεις δυνάμεις. Ευτυχώς, στο τέλος ανταπεξήλθαμε και βρήκαμε πάλι την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση. Δεν πρέπει όμως να χαλαρώνουμε“.

Για την Σλοβενία: “Είναι σκληρή ομάδα και παίζει με πολλή ενέργεια. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι. Θα παίξουμε στις 16:00 για πρώτη φορά και θα είναι δύσκολο, γιατί θα έχουμε λιγότερες ώρες ξεκούρασης. Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, για να μην έχουμε προβλήματα. Η νίκη δεν είναι σίγουρη, όπως δεν είναι ακόμα σίγουρη και η πρώτη θέση. Πρέπει να ετοιμαστούμε ψυχολογικά για το παιχνίδι. Όσο κερδίζει η ομάδα δεν έχουν σημασία οι ατομικές επιδόσεις, αλλά οι νίκες. Αυτό είναι το σημαντικό“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…