Κεντρική Basket League Άρης “Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά”

“Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά”

savvas kamperidis aris white

savvas-kamperidis-aris-white

Τον απολογισμό του τουρνουά της Λευκάδας έκανε ο Σάββας Καμπερίδης. Ο συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη, υπογράμμισε ότι οι “κιτρινόμαυροι” χρειάζονται ακόμα πολλή δουλειά, ενώ σχολίασε τα θετικά και τα αρνητικά της ομάδας. Τέλος, τόνισε ότι ο Άρης διαθέτει βάθος στον πάγκο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο arisbc.gr:
Για τα συμπεράσματά του: “Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει μεν διάθεση για συνεργασία από όλα τα παιδιά, αλλά χρειαζόμαστε πάρα πολλή δουλειά στις λεπτομέρειες. Ειδικά σήμερα σε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού φάνηκε ότι χρειαζόμαστε πολλή δουλειά.

Για τα θετικά και αρνητικά: “Κρατάμε τη διάθεση που υπάρχει. Επίσης, ακόμα και σε μέτριες ή κακές μέρες φαίνεται ότι έχουμε την ικανότητα να σκοράρουμε, μπορούμε να ανεβάσουμε αρκετά το σκορ. Κάποιες από τις συνεργασίες στις οποίες έχουμε δουλέψει είναι αποτελεσματικές. Όσο για τα αρνητικά, σε ορισμένα πράγματα ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι. Φαίνεται ότι όταν μια ομάδα έχει προσαρμοστεί στο παιχνίδι μας, δυσκολευόμαστε να πάμε στην επόμενη φάση, να εξελίξουμε την επίθεσή μας και να διαβάσουμε πού μπορεί να έχουμε πλεονέκτημα. Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που ήταν διαβασμένη στην επιθετική πικ εντ ρολ άμυνα και φάνηκε ότι είχαμε πρόβλημα στις περιστροφές μας, γι’ αυτό και δεχτήκαμε αρκετά τρίποντα“.

Για το ποσοστό ετοιμότητας του Άρη: “Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για ποσοστό ετοιμότητας, κυρίως επειδή κάποια παιδιά χρειάζεται να μάθουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η ελληνική λίγκα: Έμπειρους παίκτες, παίκτες που έχουν ικανότητα να κερδίζουν φάουλ, που παίζουν και λίγο πονηρά και πολύ καλά προετοιμασμένες, τακτικά, άμυνες“.

Για το στυλ παιχνιδιού της ομάδας: “Θέλουμε να πιέσουμε πολύ την μπάλα, δεν το καταφέρνουμε ακόμα στο βαθμό που επιθυμούμε παρότι ο αριθμός των κλεψιμάτων που κάνουμε είναι αρκετά ικανοποιητικός. Έχουμε καλούς αθλητές, καλά προπονημένους και έχουμε και βάθος στον πάγκο. Όταν έχεις αυτήν την πολυτέλεια, μπορείς να παίζεις σε πολύ υψηλό ρυθμό και στην άμυνα και στην επίθεση. Αυτός είναι ο στόχος“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…