Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ασταμάτητη…

Ασταμάτητη…

Rethimno AEK Petros Oikonomakis

Rethimno-AEK-Petros Oikonomakis

Μετά από ένα παιχνίδι διαφήμιση, που έλαβε χώρα στο κλειστό του Κλαδισού στα Χανια, η ΑΕΚ επικράτησε του Ρεθύμνου με 89-88, στο πλαίσιο του πέμπτου (5ου) διεθνούς Τουρνουά “Πέτρος Οικονομάκης”. Οι επιθέσεις των δύο ομάδων, όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ είχαν τον πρώτο λόγο, με τις άμυνες να πηγαίνουν περίπατο.

Ο Ντάνιελ Όρτον (2οπ.) χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα με φόλοου καλάθι στην τελευταία φάση έπειτα από άστοχο σουτ του Ουόρεν, με τον Ντούσαν Σάκοτα να είναι ο κορυφαιος της Ένωσης με 27 πόντους. Πρώτος σκόρερ για τους κρητικούς ήταν ο Κλουφ με 19 πόντους, ενώ από 16 πόντους πρόσθεσαν οι Σάφτενααρ – Γιαννόπουλος.

Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (25-25) στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις επιθέσεις να έχουν πάρει φωτιά. Το Ρέθυμνο, βομβαρδίζοντας την ΑΕΚ από την περιφέρεια (9/13 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο), κατάφερε να ξεφύγει με 10 πόντους στο ημιχρόνο (45-35) και με 11 πόντους (70-59) στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου, ωστόσο οι παίκτες του Σάκοτα δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη.

Οι εξαιρετικοί Σάκοτα, Όρτον και Ουόρεν πήραν “φωτιά” στην επίθεση και κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή. Αρχικά έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (79-79) και παρότι ο Γιαννόπουλος έβαλε και πάλι μπροστά το Ρέθυμνο (88-87) δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Όρτον βρήκε τη λύση στο φινάλε και με φόλοου στην εκπνοή, έπειτα από άστοχο σουτ του Ουόρεν, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 35-45, 59-70, 89-88.
ΑΕΚ
(Σάκοτα): Παπαντωνίου 3 (1), Σάκοτα 27 (5), Χέρστον 3, Μιλόσεβιτς 5 (1), Σκραμπ 5 (1), Κάρτερ 11 (1), Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης 5 (1), Όρτον 20, Ουόρεν 8.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 19 (3), Σχίζας, Ρέλφορντ 2, Σάφτενααρ 16 (1), Γιαννόπουλος 16 (4), Χάροου 15 (2), Κουκ (6), Καμπερίδης 3 (1), Αγκμπελέζε, Κορόλεφ 11 (2).

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
  • Μάκης Αγγελόπουλος

    Έδωσε λύση ο Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ

    Ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν ενήμερος για την κατάσταση των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ, με το…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αντώνης Νταλιάνης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…