Κεντρική Eurobasket “Ας το διασκεδάσουμε” (pics)

“Ας το διασκεδάσουμε” (pics)

Mat Lojeski Belgium Belgio Ukraine Oukrania Eurobasket

Mat Lojeski-Belgium-Belgio-Ukraine-Oukrania-Eurobasket

Το Βέλγιο προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ και το Σάββατο (12/09) θα αντιμετωπίσει την Εθνική μας Ομάδα στο πλαίσιο της φάσης των “16” του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ματ Λοτζέσκι, Έντι Κάστελς και Αξέλ Ερβέλ έκαναν δηλώσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση καθώς και για το ότι θα βρουν στον δρόμο τους την Ελλάδα.

Αναλυτικά:
Ο 30χρονος φόργουορντ της εθνικής Βελγίου και του Ολυμπιακού, ο οποίος μίλησε σε ελληνικό Μέσο Ενημέρωσης, ήταν από την αρχή ξεκάθαρος. “Ξέρω, δεν είμαστε το φαβορί. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε έστω και τις μισές πιθανότητες. Αλλά θα παλέψουμε, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε. Η Ελλάδα έχει μια εκπληκτική ομάδα, ένα ρόστερ εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και είναι το φαβορί. Αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα. Ξέρουμε καλά πως το φιλικό που δώσαμε στο οποίο κερδίσαμε δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό το ματς. Αλλά τουλάχιστον τότε δείξαμε πως μπορούμε να τους κοντράρουμε. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε σε εκείνους την πίεση μιας και εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε».

Όσο για το τι θα πει στον προπονητή και τους συμπαίκτες του ώστε να… αναχαιτιστούν οι τρεις «ερυθρόλευκοι» συμπαίκτες του, ο Λοτζέσκι δεν θέλησε να γίνει αποκαλυπτικός. «Δεν πρόκειται να σας πω (γέλια), το κρατάω για τα αποδυτήρια μας. Πέρα από την πλάκα, όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Μάντζαρης. Δεν θα είναι εύκολο. Ξέρουμε πως αν ο Σπανούλης βρει ρυθμό, τότε θα παρασύρει τους πάντες και θα τους κάνει να παίξουν ακόμη καλύτερα. Μακάρι ο Σπανούλης να μην είναι… φανταστικός στο μεταξύ μας παιχνίδι».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνάντηση του με τους Μάντζαρη, Σπανούλη και Πρίντεζη, ο Λοτζέσκι είχε μόνο καλά να πει. “Περίμενα ότι θα παίζαμε με την Ελλάδα, ειλικρινά θα έχει πλάκα. Όλο τον χρόνο παλεύω με αυτούς του τρεις τύπους για ένα κοινό καλό, τώρα θα τους έχω αντιπάλους. Παιδιά (απευθυνόμενος στους τρεις αυτούς), ας το διασκεδάσουμε στο Λιλ”

Eddy Casteels-Belgium-Belgio-Eurobasket

Από την άλλη μεριά ο προπονητής της Εθνικής Βελγίου, που μίλησε σε βέλγικα Μέσα Ενημέρωσης, τόνισε: “Σε σύγκριση με προηγούμενες διοργανώσεις συνεχίζουμε να ωριμάζουμε και αυτό είπα στους παίκτες στα αποδυτήρια. Έχουμε περισσότερη υπομονή στο παιχνίδι μας. Είμαστε ομάδα που ποτέ δεν τα παρατάει, είμαστε ανταγωνιστικοί, πιστεύουμε στους εαυτούς μας παρότι δεν είναι ίδιον του λαού μας και στους νοκ-άουτ αγώνες δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα”.

Axel Hervelle-Belgium-Belgio-Eurobasket

Από την πλευρά του ο Αξέλ Ερβέλ δήλωσε: “Πετύχαμε τον βασικό μας στόχο και πλέον στόχος μας είναι να διασκεδάσουμε την πρώτη μας συμμετοχή σε νοκ-άουτ αγώνες με το Βέλγιο μετά από 38 χρόνια! Δουλέψαμε σκληρά όλο το καλοκαίρι και πάμε στη Λιλ να τα δώσουμε όλα. Στόχος μας παραμένει η πρόκριση στην 8αδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…