Κεντρική Eurobasket “Αν ευστοχούσαμε…”

“Αν ευστοχούσαμε…”

Eddy Casteels-Belgium-Belgio-Eurobasket
Ο τεχνικός του Βελγίου, Έντι Καστέλς, τόνισε πως, αν οι παίκτες του ήταν πιο εύστοχοι στα περιφερειακά σουτ (7/29, 24%), ενδεχομένως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική. Ο 55χρονος προπονητής, ο οποίος καθοδηγεί επί δέκα χρόνια τα “λιοντάρια”, υποστήριξε, ακόμη, ότι χρειάζεται υπομονή ώστε η ομάδα να παραμείνει σε καλό επίπεδο και τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά: “Ήμασταν μέσα στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο αλλά χάσαμε πολλή ενέργεια. Προσπαθήσαμε να κινηθούμε στο ίδιο μοτίβο στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, τα περιφερειακά σουτ που επιχειρήσαμε δεν βρήκαν στόχο. Εάν έμπαιναν, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γινόταν. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να συνεχίζεις να παίζεις μέχρι το τέλος, για να έχεις ελπίδες για τη νίκη”.

Συμπλήρωσε, δε, ότι: “Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη με την δική μας πρόοδο. Πρέπει να κάνουμε υπομονή και να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Δεν προσπαθούμε να εκμεταλλευθούμε μία στιγμή, σημασία έχει η διάρκεια. Ένα από τους λόγους που επέλεξα αυτούς τους δώδεκα παίκτες είναι κι αυτός. Όσα είδατε σε αυτό το Ευρωμπάσκετ είναι, απλώς, μια πρόγευση από αυτά που θα ακολουθήσουν. Είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε την ομάδα που θα είναι σε καλό επίπεδο τα επόμενα χρόνια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Τα φετινά γενέθλια του Γκάλη ήταν συμβολικά

Ο Νίκος Γκάλης ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει όλον τον κόσμο που του ευχήθηκε για τα γε…