Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ “Το μέλλον είναι μπροστά τους”

“Το μέλλον είναι μπροστά τους”

vasilakopoulos-george1

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, υπογράμμισε -σε συνέντευξή του στο Arena FM 89.4- πως το μέλλον των παικτών της Εθνικής Εφήβων είναι μπροστά τους. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην Εθνική Ανδρών ενόψει του προσεχούς Ευρωμπάσκετ (05-20/09), στα λάθη της Πολιτείας σε ό,τι αφορά στον τρόπο προσέγγισης του ελληνικού Αθλητισμού ενώ σχολίασε και το μετάλλιο, το οποίο έδωσε, στον Αχιλλέα Μπέο.

Αναλυτικά:

Για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 στον Βόλο: “Αυτή η επιτυχία ανήκει στα παιδιά και στους προπονητές τους. Όταν κερδίζαμε το 1987 το Ευρωμπάσκετ οι γονείς αυτών των παιδιών ακόμα δεν… γνωρίζονταν! Άρα, είναι μια άμεση συνέχεια της δουλειάς που ξεκίνησε τότε, με τα αναπτυξιακά προγράμματα της ομοσπονδίας και αξίζουν συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, που είναι πολύ μεγάλη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η Τουρκία, την οποία κερδίσαμε, είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα από τη δική μας”.

Για το μέλλον των παιδιών: “Είναι μπροστά τους, αλλά ξέρουν και οι ίδιοι ότι χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και εύχομαι να τους δω κάποια στιγμή να κερδίζουν και τίτλους με την Εθνική Ανδρών”.

Για την ανδρική ομάδα: “Είναι η πρώτη φορά, ύστερα από πολλά χρόνια, που όλοι όσοι προσκλήθηκαν είναι παρόντες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εθνική μας ομάδα, που πιστεύω ότι θα τα πάει καλά στο Ευρωμπάσκετ, αφού όλοι οι παίκτες είναι σε άριστη κατάσταση. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους θα έχουμε μια πλήρη εθνική ομάδα, χωρίς απουσίες”.

Για τη βοήθεια από την Πολιτεία: “Κάνουν λάθη οι πολιτικοί και όλα σε βάρος του ελληνικού Αθλητισμού. Τώρα, ανακοίνωσαν νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον Αθλητισμό, αλλά σε αυτή δεν συμμετέχουν οι άνθρωποι του Αθλητισμού. Τι να μας πουν οι δικηγόροι; Πού ξέρουν τα προβλήματα του χώρου, τα οποία μπορούν να αναπτύξουν πολύ πιο σωστά όσοι ασχολούνται καθημερινά με τον Αθλητισμό και μόνο αυτοί. Πάλι θα αποτύχουν στο σχεδιασμό…”.

Για το μετάλλιο που έδωσε στον Αχιλλέα Μπέο: “Ήταν το δικό μου και το χάρισα στο δήμαρχο Βόλου. Ανεξάρτητα με όσα πιστεύει ο καθένας για τον Μπέο, είναι ο δήμαρχος της πόλης που φιλοξένησε άριστα το τουρνουά κι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Πρώτα από όλα στους φιλάθλους, η συμπαράσταση των οποίων ήταν συγκλονιστική, αλλά και σε όλους τους φορείς που διοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Πιτίνο: “Γιατί δεν υπάρχει νέος Διαμαντίδης, Σπανούλης, Αλβέρτης”

Ο Ρικ Πιτίνο ήταν ένας εκ των βασικών ομιλητών του  Front Runners in Sports Management 3.0…