Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο Γιανγκ “αποκαλύπτεται”

Ο Γιανγκ “αποκαλύπτεται”

patrick young1

patrick young1

O Πάτρικ Γιανγκ ήρθε στον Ολυμπιακό για να καλύψει το κενό του Μπράιαντ Ντάνστον, κάτω από τις ρακέτες, και δηλώσει έτοιμος να κερδίσει τίτλους με τους “ερυθρόλευκους“. Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, ο Αμερικανός σέντερ αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στο Τζάκσονβιλ, της Φλόριντα, την ακαδημαϊκή του πορεία, το ΝΒΑ και τη Γαλατασαράι ενώ εξέφρασε την ανυπομονησία του να αγωνιστεί δίπλα στον Σπανούλη και τους υπόλοιπους διεθνείς της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πότε ξεκίνησε το μπάσκετ: “Θυμάμαι από μικρός ήμουν πάντα ο ψηλότερος της παρέας μου. Από 3-4 χρονών που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα με ξεχώριζαν από μακριά γιατί ήμουν ο ψηλότερος της παρέας μου. Στην αρχή ξεκίνησα να παίζω μπέιζμπολ, μου άρεσε πάρα πολύ. Και μάλιστα, όπως έλεγαν οι προπονητές μου ήμουν καλός. Γύρω στα 12, όμως, πήρα κι άλλο ύψος και έτσι, κατάλαβα και εγώ πως είχε έρθει η ώρα να αλλάξω άθλημα. Επέλεξα το μπάσκετ και είμαι ευτυχισμένος για την επιλογή μου”.

Για τα παιδικά του χρόνια: “Η γειτονιά μου ήταν ήσυχη. Θυμάμαι πως από μικρός ήμουν δραστήριος. Από την ώρα που ξημέρωνε μέχρι και την ώρα που νύχτωνε, μέναμε έξω με τους φίλους μου και παίζαμε. Οι γονείς μου έλεγαν πως κάποια στιγμή θα πάθω υπερκόπωση αφού έπαιζα… 25 ώρες την ημέρα (γέλια). Δεν μπορώ να πω ότι ήταν από τις πιο φημισμένες περιοχές των ΗΠΑ αυτή που μεγάλωσα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κάποιος πως ήταν και κακόφημη. Ήξερα, όμως, τον τρόπο να μένω μακριά από μπελάδες και προβλήματα. Mας άρεσε πολύ ο αθλητισμός και έτσι μείναμε σε αυτό”.

Για την επιλογή του κολεγίου του: “Οι γονείς μου και ο παππούς μου με πήγαιναν συχνά να δω αγώνες των Gators στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Θυμάμαι λοιπόν μια μέρα, η ομάδα σκόραρε και πανηγυρίζαμε σαν τρελοί στις εξέδρες και η μπάλα ήρθε επάνω μου. Εγώ την πέταξα πίσω στο τερέν και όλοι γύρω με αποθέωσαν γιατί την πέταξα αρκετά δυνατά για την ηλικία μου. Ειλικρινά, ένιωσα πολύ όμορφα και τότε είπα μέσα μου “Πατ, αυτό είναι το κολέγιο σου“.

Για το τι κρατάει από την κολεγιακή του θητεία: “Πριν ξεκινήσω να φοιτώ εκεί (στο κολέγιο της Φλόριντα), οι γονείς μου με φώναξαν και μου έδωσαν μια συμβουλή, μου είπαν να γίνω καλύτερος. Σε όλα, καλύτερος στα μαθήματα, ως άνθρωπος και ως αθλητής. Και πιστεύω πως τα πέτυχα και τα τρία. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος”.

Για την αδερφή του, που αποφοιτεί και θα εργαστεί ως φυσιοσθεραπεύτρια: “Είμαστε δεμένοι ως οικογένεια και περνάμε χρόνο μαζί. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι πως υπάρχει αγάπη μεταξύ μας και ο ένας είναι εδώ για τον άλλον”.

Για την υπογραφή συμβολαίου με τους Πέλικανς, πέρσι: “Ήταν μια δικαίωση για εμένα. Δεν είχα θυμώσει που δεν με επέλεξαν στο ντραφτ, αλλά ήμουν σίγουρος πως μπορούσα να τα καταφέρω στο ΝΒΑ. Έτσι πήγα στους Πέλικανς. Η ομάδα, όμως, έκανε ήττες στην αρχή και έτσι υπήρξε ιδιαίτερη πίεση. Η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει πολλούς παίκτες και έτσι με έκοψαν τον Δεκέμβρη. Τότε ήρθε η πρόταση της Γαλατάσαραϊ και είπα στον εαυτό μου πως έπρεπε να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Η χρονιά νομίζω πως κύλησε καλά για εμένα”.

Για το τι ήξερε για τον Ολυμπιακό: “Ήταν απίστευτο, όλοι στην Τουρκία μιλούσαν για αυτή την ομάδα, ήξερα πολλά και από τον ατζέντη μου και πραγματικά βλέποντας τα παιχνίδια τους συνειδητοποιούσα και εγώ το πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Γι’ αυτό και τα έδωσα όλα στο μεταξύ μας παιχνίδι στην Πόλη (γέλια)”.

Για το αν δικαιώνεται για την απόφαση του να μετακομίσει στον Πειραιά: “Ήμουν σίγουρος για το τι έκανα όταν αποδεχόμουν την πρόταση του Ολυμπιακού. Και για να είμαι ειλικρινής, από τα όσα βλέπω εδώ και τέσσερις ημέρες που βρίσκομαι στην Ελλάδα, έκανα την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα. Τα πάντα εδώ είναι τέλεια και η ομάδα που δημιουργείται με έχει ενθουσιάσει. Περιμένω πως και πώς να γυρίσουν και οι διεθνείς και να αρχίσουμε όλοι μαζί να ακολουθούμε τις εντολές του κόουτς”.

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: “Είναι εξαιρετικός. Και ως προπονητής και ως άνθρωπος. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που με καλωσόρισε, με έκανε να αισθανθώ πολύ άνετα. Ως προπονητής, δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες και θέλει όλοι να είμαστε στο παρκέ με την ίδια λογική και φιλοσοφία. Αυτό είναι καλό. Θέλει να είναι σίγουρος πως όλοι καταλαβαίνουμε τι θέλει και τι ζητάει και εξηγεί το κάθε τι που ζητά με λεπτομέρειες χωρίς να αφήνει την παραμικρή απορία. Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε τέλεια συνεργασία, θα κάνω τα πάντα για να τον έχω ικανοποιημένο”.

Για τον Σπανούλη και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του: “Περιμένω να έρθουν και οι διεθνείς, να δω τον Σπανούλη, να συνεργαστώ μαζί του, να μπούμε στο ίδιο παρκέ με τον Χάκετ, τον Λοτζέσκι, τον Πρίντεζη και τον Μάντζαρη. Ειλικρινά είμαι ανυπόμονος και περιμένω τους διεθνείς για να γίνουμε μια ομάδα, μια γροθιά και να δώσουμε και την ψυχή μας στο παρκέ για να πάρουμε τίτλους. Γι’ αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό, για να πάρω τίτλους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…