Κεντρική Eurobasket Νίκες για Ρωσία – Ιταλία

Νίκες για Ρωσία – Ιταλία

Russia

Russia

Μπορεί φέτος να προετοιμάζεται για το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, με αρκετές και σημαντικές απουσίες, τελικώς όμως η Ρωσία κατάφερε να φθάσει στη νίκη απέναντι στη Βενεζουέλα, με 6655, σε φιλική αναμέτρηση.

Η “αρκούδα” υποδέχθηκε τους Νοτιοαμερικανούς και κατάφερε να φθάσει στο νικηφόρο αποτέλεσμα έχοντας πρώτο σκόρερ το Σεργκέι Μόνια με 14 πόντους, ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ, ενώ άλλοι τρεις παίκτες της  τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων (Ζούμπκοφ 13 πόντους, Φριντζόν 12 πόντους, Χβοστόφ 11 πόντους).

Italia

Σε άλλο φιλικό, η Ιταλία χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να “καθαρίσει” την Εσθονία, με 85-61 με το Σιμόνε Πιανιτζιάνι να αποβάλλεται νωρίς νωρίς από τους διαιτητές εξαιτίας διαμαρτυρίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της “σκουάντρα ατζούρα” αποβλήθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, που βρήκε την ομάδα του να χάνει με 20-15.

Στη συνέχεια οι παίκτες του ανέβασαν… ταχύτητα, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 34-5 και κλείνοντας το ημίχρονο με 49-25 μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη συνέχεια του φιλικού.

Ο Αντρέα Μπαρνιάνι “σταμάτησε” στους 15 πόντους, ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είχε άλλους 12 πόντους, ενώ ο Ντάνιελ Χάκετ έμεινε στο παρκέ για 21 λεπτά, με απολογισμό δύο πόντους, ισάριθμα ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Από τους ηττημένους, ο Σίιμ Σάντερ Βένε είχε 15 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…