Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ ΝΑΙ στον Μπέο, ΟΧΙ στον Κοντονή

ΝΑΙ στον Μπέο, ΟΧΙ στον Κοντονή

vasilakopoulos beos

vasilakopoulos-beos

Νέα ήθη κι έθιμα από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που συνεχίζει να μας εκπλήσσει αρνητικά. Και σαν να μην έφτανε το μετάλλιο στον δήμαρχο Βόλου, ήρθε η αρνητική στάση απέναντι στον Υφυπουργό Αθλητισμού, για να δείξει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και οι παρατρεχάμενοί του πως… ο λύκος κι αν εγέρασε!

Δύο φορές επικοινώνησαν άνθρωποι από το γραφείο του κ. Κοντονή με τον Παναγιώτη Τσαγκρώνη, προκειμένου για να οριστεί η εθιμοτυπική επίσκεψη της Εθνικής Εφήβων, στον Υφυπουργό. Ο Γενικός απέφυγε να πάρει θέση (πιθανότατα θα πάνε, καθώς δεν είναι έτοιμοι να κηρύξουν πόλεμο στην Πολιτεία), δείχνοντας πως η ΕΟΚ είναι ενοχλημένη. Το γιατί είναι που έχει πλάκα…

Οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας τα έχουν με τον κ. Κοντονή (έτσι διαρρέουν) γιατί δεν τους ανέφερε στο συγχαρητήριο μήνυμα προς την Εθνική Εφήβων. Λες και κάρφωσε ανάποδα ο Τσαγκρώνης και του το στερήσαμε. Αλλά, ξεχάσαμε.

Είναι το “αναπτυξιακό“, που αναδεικνύει τα ταλέντα. Βεβαίως, κανείς δεν έχει πει ότι είναι εύκολο να κάνεις αναπτυξιακό, όταν οι βασικοί σου παίκτες βρίσκονται στις ομάδες της Α1, γιατί όταν έπρεπε να πάει το “αναπτυξιακό” στην Καστοριά, να βρει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, έμεινε στη Θεσσαλονίκη από… λάστιχο.

Όχι πως καίγεται ο Σταύρος Κοντονής, καθώς ήδη έχει δοθεί εντολή στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή να προχωρήσει τον νέο Αθλητικό Νόμο, που θα στείλει στα σπίτια της, την παρέα του Βασιλακόπουλου. Καλό είναι, όμως, να διαπιστώνει καθημερινά την γκάφα στην οποία τον οδήγησαν, όταν αποκάλεσε “φάρο” του ελληνικού αθλητισμού την ΕΟΚ.

Όσο για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, επιχείρησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα, αναφορικά με το μετάλλιο στον Αχιλλέα Μπέο. “Δεν πήρε μετάλλιο προσωπικά. Είναι εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης του Βόλου. Είναι ο πρώτος πολίτης. Το μετάλλιο το παρέλαβε ο Μπέος ως δήμαρχος, αλλά το πήρε η πόλη του Βόλου και ο κόσμος του. Είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε το Βόλο που συνέβαλε στη διοργάνωση και βοήθησε και οικονομικά” είπε κι ως έναν βαθμό έχει δίκιο.

Θα προσπεράσω την… παρόλα “ας μη βρίσκουμε λόγους να γκρινιάξουμε. Μου το ζήτησε ο Μπέος, είχε περισσέψει ένα μετάλλιο και του το έδωσα. Πρέπει να δείχνουμε μεγαλοσύνη“. Αν περισσεύει κανένα πρόεδρε, στείλε και στον Άκη (Τσοχατζόπουλο), που και φίλος, και Μέντοράς σου υπήρξε. Πάμε, όμως, στην ουσία…

Ο Αχιλλέας Μπέος είναι εκλεγμένος Δήμαρχος Βόλου και μαγκιά του. Ο κόσμος τον ψήφισε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον αμφισβητήσει. Και ναι, έπρεπε να τιμηθεί η πόλη του Βόλου, μέσω του Δημάρχου της.

Ποιος σου απαγόρευε να στείλεις το μετάλλιο, μια μικρογραφία του κυπέλλου, μια μπάλα με υπογραφές των παιδιών, μια φανέλα, ό,τι είναι πρόσφορο για να τιμηθεί η πόλη. Γιατί αυτό έπρεπε να συμβεί τη στιγμή της απονομής;

Καθένας μας γράφει την ιστορία του κι ο Αχιλλέας Μπέος έχει γράψει τη δική του. Εσύ πρόεδρε, ως άνθρωπος που τάχα μου αντιμάχεσαι το στοίχημα, το οποίο έχεις χαρακτηρίσει ως βαριά αρρώστια του αθλητισμού (κι ας είναι οι στοιχηματικές εταιρίες χορηγοί σχεδόν σε κάθε εκδήλωσή σου, το στοίχημα σε ενοχλεί, όχι τα χρήματα που παίρνεις εμμέσως από αυτό), πώς μπορείς να συνυπάρξεις με έναν από τους ανθρώπους που είχαν στενή επαφή (sic) με αυτό.

Αλλά είπαμε: Ο Μπέος πλήρωσε (γιατί περί αυτού πρόκειται) και δικαιούται μετάλλιο. Ο Κοντονής αφενός έχει μειώσει την επιχορήγηση, αφετέρου δεν υπέβαλλε -ως θεωρείς ότι όφειλε- τα σέβη του στον “Αυτοκράτορα“, οπότε θα σκεφτείς αν θα επιτρέψεις στην Εθνική Εφήβων (λες και είναι χωράφι σου) να τον επισκεφτεί.

Καλό είναι αυτό, για να αντιληφθούν όλοι μια ώρα αρχύτερα ότι δεν αλλάζεις και να σε οδηγήσουν στο (κατά την προσφιλή σου έκφραση) χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…