Κεντρική Eurobasket “Να είμαστε αυτοί που πρέπει”

“Να είμαστε αυτοί που πρέπει”

Perperoglou

Perperoglou

Έκπληξη χαρακτήρισε ο Στράτος Περπέρογλου την ήττα από τους Σέρβους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014 σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε στη Real News για την επιστροφή του στην Εθνική ομάδα, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014 και το Ευρωμπάσκετ, το οποίο ανοίγει αυλαία στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα γράφτηκαν για τον Ολυμπιακό.

“Ήταν έκπληξη για μένα η ήττα από τους Σέρβους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και παρότι είχαμε ξεκινήσει εξαιρετικά, δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Πλέον είμαστε πιο έμπειροι και με περισσότερες παραστάσεις για να διαχειριστούμε παρόμοιες καταστάσεις. Το ξεκίνημα είναι σημαντικό, όμως οφείλουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει σε ολόκληρη τη διάρκεια του τουρνουά”, ανέφερε αρχικά ο 31χρονος φόργουορντ και συνέχισε μιλώντας για τις ισχυρές ομάδες του Ευρωμπάσκετ, αλλά και την “επίσημη αγαπημένη”:

“Ξεχωρίζω τη Γαλλία, η οποία και πλήρης είναι και στην έδρα της παίζει, σίγουρα την Ισπανία, ενώ και η Σερβία θα είναι δυνατή και μπορεί να κάνει ζημιές. Το θέμα είναι να είμαστε εμείς καλά, χωρίς τραυματισμούς, με ομοιογένεια και χημεία στο σύνολό μας και ο καθένας να γνωρίζει τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει στο παρκέ. Σαφώς και στοχεύουμε ψηλά, όμως πολλά θα παίξουν ρόλο, η τύχη, να είμαστε υγιείς όπως προείπα, ακόμη και άλλες, μικρές λεπτομέρειες. Θα προχωράμε βήμα-βήμα με σκοπό το καλύτερο δυνατό. Υπάρχει πίεση και την εισπράττουμε, όμως κάπου είναι λογικό και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή”.

Ο Στράτος Περπέρογλου μίλησε τόσο για την μετάβαση του στην Ισπανία, όσο και για μία μελλοντική του επιστροφή στην Ελλάδα: “Στην Τουρκία δεν βρήκα αυτό ακριβώς που περίμενα και έπειτα από αμοιβαία συνεννόηση λύσαμε τη συνεργασία μας. Στο μεταξύ παρουσιάστηκε η ευκαιρία με το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω σε υψηλό επίπεδο. Θα παίξω δύο τουλάχιστον χρόνια στην Ισπανία και αργότερα βλέπουμε. Ίσως κάποια στιγμή το σκεφτώ, αναλόγως και με τις προτάσεις που θα έχω”.

Τέλος όσον αφορά στο φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, είπε: “Και εγώ άκουγα για ενδιαφέρον, όμως επίσημη πρόταση δεν είχα ποτέ. Αν είχα, εννοείται πως θα τη σκεφτόμουν”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…