Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Λιθουανία – Ελλάδα 69-51

Λιθουανία – Ελλάδα 69-51

Ethniki Paidon U16 3

Ethniki Paidon U16 (3)

Κατώτερη των περιστάσεων…
Η Εθνική Παίδων πραγματοποιώντας κάκιστη εμφάνιση, ηττήθηκε από την Λιθουανία με 69-51, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παίδων, που διεξάγεται στο Κάουνας. Όαση ο Δημήτρης Μωραΐτης, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι πετυχαίνοντας  19 πόντους.

Το ξεκίνημα της “γαλανόλευκης” ήταν εξαιρετικό, με “μπροστάρη” ποιόν άλλον, τον Δημήτρη Μωραΐτη. Ο νεαρός γκαρντ της Εθνικής μας, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι, κάνοντας το 3-0, ενώ στη συνέχεια ανέβασε το δείκτη του στο 5-0. Η απάντηση των Λιθουανών ήταν άμεση και με τον Σαργιούνας έκανε το 5-2. Ο δεινός σκόρερ της Εθνικής Παίδων ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +5, κάνοντας το 7-2. Η Εθνική μας όμως δεν έμεινε εκεί και κατάφερε στο 5‘ να εκτοξεύσει τη διαφορά ακόμα στο +7 (11-4).

Από το δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου και μετά, η Λιθουανία, ανέβασε στροφές, και κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ, τελειώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο 17-13.

Η συνέχεια ήταν αρκετά απογοητευτική για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς, έβαλε μόλις 2 πόντους σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο, σε σχέση με τους Λιθουανούς που πέτυχαν 21 και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 38-15.

Στην επανάληψη η Εθνική μας βελτιώθηκε, όμως, το κακό είχε ήδη γίνει. Η Λιθουανία ξέφυγε αρκετά στο σκορ και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα όσο και να προσπαθούσε δεν μπορούσε με τίποτα να καλύψει τη διαφορά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώσει στο 59-33.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκάλεπτο, η “γαλανόλευκη” συνέχισε την καλή της εμφάνιση, από την τρίτη περίοδο, αλλά η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη και ήταν πολύ δύσκολο να καλυφθεί και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει τη διαφορά στους 18 (69-51).

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 38-15, 59-33, 69-51.
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Μπακούτις 5, Βαϊτσιούνας 5 (1), Ουλέκας 18 (4), Σαργιούνας 5 (1), Βελίτσκα 4, Ζίτκους, Κόζις 2, Μπαλτσιούνας 9, Κισούνας 6, Βασιλιάουσκας 8, Ζουτζάιτις 4, Λαβρινοβίτσιους 3 (1).
ΕΛΛΑΔΑ: Γιαννάρας 1, Μωραΐτης 19 (3), Κάπρης 8, Καλαιτζάκης 3 (1), Δημητράκας, Ψαράς, Φωτόπουλος, Ντομπρογιάννης, Καμπουρίδης 2, Λιούνης 3, Μέλιος 6 (1), Βλαγκόγιας 9.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…