Κεντρική Eurobasket “Κόπηκε” ο Αθηναίου

“Κόπηκε” ο Αθηναίου

Giannis Athinaiou Ethniki Andron Andres

Giannis Athinaiou-Ethniki Andron-Andres

Δε θα συνεχίσει την προετοιμασία του με την Εθνική Ομάδα ο Γιάννης Αθηναίου, όπως αποφάσισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης. Το γεγονός ότι θα κοπεί ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο από την στιγμή που θα γυρνούσε σε φουλ ρυθμούς ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ είχε ενημερωθεί και ο ίδιος.

Από κει και πέρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνεχίζει την προετοιμασία του για το τουρνουά της Κωνσταντινούπολης, όπου θα αντιμετωπίσει τις Τουρκία, Βοσνία και Τυνησία. Η αποστολή θα αναχωρήσει την Πέμπτη (13/08) με 14 παίκτες καθώς ο Δημήτρης Αγραβάνης δεν θα ακολουθήσει, επειδή ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

Στα των προπονήσεων, ο NBAer της Εθνικής μας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ακολούθησε και σήμερα ατομικό πρόγραμμα εξαιτίας των ενοχλήσεων στο γόνατο, όμως αναμένεται να βρίσκεται κανονικά στην αποστολή για την Τουρκία.

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Φώτης Κατσικάρης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ για την πορεία της προετοιμασίας αλλά και για τα φιλικά παιχνίδια που είναι προ των πυλών τόνισε πως: “Όπως έχουμε κάνει σαφές από την πρώτη ημέρα που δουλεύουμε μαζί, υπάρχει σχεδιασμός προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο στην έναρξη των αγώνων του Ευρωμπάσκετ. Πριν από το παιχνίδι στο Βέλγιο είχα επισημάνει ότι επρόκειτο για μια ευκαιρία να αλλάξουμε παραστάσεις και μετά τον αγώνα, ότι βρισκόμασταν στο 40% του βαθμού ετοιμότητας που απαιτείται.

Τώρα πάμε στην Τουρκία για δύο δυνατά παιχνίδια, με τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και την Τουρκία, όπου περιμένω να εμφανιστούμε καλύτεροι και ταυτόχρονα να δώσουμε την ευκαιρία στην ομάδα να παίξει με δύο σημαντικά στελέχη της, τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος έχει ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα και τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος είχε απουσιάσει από το Βέλγιο. Σίγουρα μετά από αυτό το τουρνουά θα υπάρχουν περισσότερα σημεία αναφοράς για την πορεία της προετοιμασίας και θα στρέψουμε αμέσως την προσοχή μας στα επόμενα τεστ, στην Ξάνθη όπου πλέον θα πρέπει να αρχίσει να γίνεται εμφανής ο αγωνιστικός προσανατολισμός της ομάδας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…