Κεντρική Basket League Άρης “Κιτρινόμαυρος” με τη βούλα

“Κιτρινόμαυρος” με τη βούλα

cohen

cohen

Την έναρξη της συνεργασίας του με τον Τζέικ Κοέν ανακοίνωσε και επίσημα ο Άρης. Ο Αμερικανοϊσραηλινός φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα φοράει τα “κιτρινόμαυρα” για την επόμενη σεζόν, ενισχύοντας σημαντικά τη φροντ λάιν της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Η Άρης Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του Jake Cohen. Ο Αμερικανοϊσραηλινός (γεννημένος στις 25 Σεπτεμβρίου του 1990), ύψους 2.10μ. φόργουορντ – σέντερ υπέγραψε το μονοετές συμβόλαιό του με τον Αυτοκράτορα και αποτελεί το 9ο απόκτημα της ομάδας μας αυτό το καλοκαίρι..

Ο Cohen φοίτησε στο Conestoga High School και τις δύο τελευταίες χρονιές του έκανε θραύση. Στην προτελευταία, ως junior, είχε 16 πόντους και 12 ριμπάουντ ανά αγώνα και στην τελευταία του, ως senior, ανέβασε τους μέσους όρους του στους 17.6 πόντους, τα 11 ριμπάουντ, ενώ είχε και 5 κοψίματα ανά αγώνα! Αναδείχτηκε MVP της Central League και συμπεριλήφθηκε στην τρίτη καλύτερη πεντάδα της χώρας.

Στην κολεγιακή καριέρα του, ο Cohen φοίτησε στο Davidson College και έπαιξε στους Wildcats από το 2009 ως το 2013. Στην πρώτη του χρονιά ήταν πρώτος σκόρερ του κολεγίου, κάτι που είχε να συμβεί στο Davidson από την εποχή του Stephen Curry. Αναδείχτηκε ρούκι της χρονιάς στη Southern Conference.

Οι διακρίσεις του στο Davidson ήταν πολλές. Οι πιο χαρακτηριστικές: Αναδείχτηκε δύο φορές ως ο καλύτερος παίκτης της Southern Conference και στο τέλος της κολεγιακής του καριέρας ήταν στο ΤΟΠ 10 της Conference στα αμυντικά και επιθετικά ριμπάουντ, στις βολές και στα κοψίματα. Στο δε Davidson ήταν κορυφαίος όλων των εποχών σε κοψίματα (197), δεύτερος σε εύστοχες ελεύθερες βολές (451), έκτος σκόρερ (1.795) και ένατος ριμπάουντερ (747).

Παρά την εξαιρετική κολεγιακή καριέρα του, ο Jake Cohen δεν επιλέχθηκε στο ντραφτ, όμως αυτό δεν εμπόδισε τη Maccabi Tel Aviv να επενδύσει σ’ αυτόν, με τετραετές συμβόλαιο. Τη σεζόν 2013-14 έπαιξε 10 αγώνες στη Maccabi Tel Aviv και στη συνέχεια παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Maccabi Rishon Le Zion.

Πέρυσι (1014-15) επέστρεψε στη Maccabi Tel Aviv, παίζοντας σε 57 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Στις καλύτερες εμφανίσεις του τις έκανε στο ισραηλινό πρωτάθλημα, όπου σε 40 αγώνες (οι 23 ως βασικός) είχε 7.78 πόντους με 40.5% στα τρίποντα και 5.79 ριμπάουντ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ούτε με Περιστέρι ο Γκάλινατ

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν θα αγωνιστεί κόντρα στο Περιστέρι. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ δεν προλαβα…