Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Κοινωνικό κίνημα”

“Κοινωνικό κίνημα”

rethimno sinentefksi tipou pao filika

rethimno-sinentefksi tipou-pao-filika

Ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Κώστα Βαρδαβάς, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Ρέθυμνο, Κωστής Ζομπανάκης και ο πρόεδρος της, Ηρακλής Μανουκαράκης, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη φιλική αναμέτρηση κόντρα στο Παναθηναϊκό, που θα πραγματοποιηθείς στις 19 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στο κλειστό “Δύο Αοράκια“, του Ηρακλείου.

Το eBasket.gr θα βρίσκεται εκεί για να καλύψει τον αγώνα με πλούσιο φωτορεπορτάζ και συνεντεύξεις. Μείνετε συντονισμένοι.

“Το Ρέθυμνο εκπροσωπεί όλη την Κρήτη”

Τον λόγο πήρε πρώτος ο κ. Βαρδαβάς, υπογραμμίζοντας πως “είναι γνωστή η προσήλωση του Δήμου για τη διάδοση του αθλητισμού σε κάθε επίπεδο. Τελευταία έχουμε επικεντρωθεί στο μπάσκετ. Θέλουμε να μυήσουμε όσο γίνεται περισσότερους δημότες στον αθλητισμό, και να κάνουμε το Ηράκλειο πόλο έλξης. Ο μεγαλύτερος Δήμος της Κρήτης παρακολουθεί τις προσπάθειες που γίνονται στα αθλητικά δρώμενα. Αγωνιούμε για τις εξελίξεις στον αθλητισμό. Παρακολουθούμε την προσπάθεια του Ρεθύμνου που εκπροσωπεί το νησί στην πρώτη κατηγορία. Είναι σημαντικό να εκπροσωπείται η Κρήτη στην πρώτη κατηγορία. Ευελπιστούμε και το Ηράκλειο να κάνει κάτι τέτοιο στο μέλλον.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι οτιδήποτε γίνει πρέπει να είναι βιώσιμο. Καλωσορίζουμε τους ανθρώπους του Ρεθύμνου στην πόλη μας. Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός έστω και σε φιλικό επίπεδο θα φιλοξενηθεί εδώ και εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τέτοια γεγονότα που προβάλλουν την πόλη και προωθούν τον αθλητισμό. Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε να φιλοξενήσουμε αυτό το παιχνίδι και καλούμε τους Ηρακλειώτες να παρακολουθήσουν το ματς.

Το σημαντικό στοιχείο στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι το ότι θα έλθει ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο, αλλά η εξωστρέφεια που δείχνει το Ρέθυμνο. Προάγει το συγκρητισμό. Μπορούμε σε επίπεδο αθλητικών συλλόγων της πόλης να πάρουμε στοιχεία από αυτή τη συνεργασία. Καλούμε αυτούς που θέλουν να λέγονται παράγοντες να παίρνουν και να αφομοιώνουν ότι καλό υπάρχει”.

“Πέντε ευρώ η τιμή του εισιτηρίου”

Η “σκυτάλη” πέρασε στον κ. Μαρκάκη, ο οποίος δήλωσε: “Καλωσορίζω τους ανθρώπους του Ρεθύμνου. Ευχαριστούμε που μας δίνουν τη δυνατότητα να έλθει μια μεγάλη ομάδα στο Ηράκλειο. Το μπάσκετ είναι εδώ σε όλα τα επίπεδα. Οι Ηρακλειώτες το έχουν αγκαλιάσει. Πιστεύω ότι θα αγκαλιάσουν και αυτόν τον αγώνα. Το μπάσκετ έχει μέλλον στην Κρήτη. Θα έχουν την βοήθεια σε ότι επιλέξουν οι άνθρωποι του Ρεθύμνου, και πιστεύω ότι θα στηριχτούν από όλο τον κόσμο του Ηρακλείου.

Το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ κι αυτό είναι μια προσφορά του Ρεθύμνου. Μ’ αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν οι ανάγκες του κλειστού. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι θα εκτιμηθεί από τους Ηρακλειώτες. Τα εισιτήρια θα πωλούνται στα σωματεία, στην ΕΚΑΣΚ και στο Δήμο, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για παιδιά μέχρι 10 ετών“.

“Το Ρέθυμνο είναι κοινωνικό κίνημα”

Ο ισχυρός άνδρας της ρεθυμνιώτικης ΚΑΕ, κ. Ζομπανάκης, πήρε το λόγο επισημαίνοντας: “Ευχαριστώ το Δήμο που μας φιλοξενεί, και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπη Μαρκάκη. Οι Κρητικοί του εξωτερικού είμαστε πρώτα από όλα κρητικοί. Η ιδέα της δημιουργίας του Ρεθύμνου Cretan Kings ήταν μια ομάδα που θα αντιπροσωπεύει όλη την Κρήτη. Έχουμε προκριθεί στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι δεν παίζουμε εκεί γιατί η βιωσιμότητα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για μας. Πιστεύω όμως ότι στο μέλλον θα το κάνουμε κι αυτό. Έχουμε συμπαράσταση από όλη την πόλη στην προσπάθεια μας.

Εγώ είμαι από τα Χανιά, η γυναίκα από Ανώγεια, και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα αντιπροσωπεύει όλη την Κρήτη. Είναι μεγάλη χαρά για μας που το παιχνίδι με τον ΠΑΟ θα γίνει στο Ηράκλειο. Περιμένουμε να δούμε πόσος κόσμος θα ρθει και ποιον θα χειροκροτήσει περισσότερο. Η ομάδα μας είναι και φέτος πολύ αθλητική. Είδατε τον Κλουφ με την Εθνική Ολλανδίας. Συνεχίζουμε και παίρνουμε “λαβράκια”.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην κοινωνική δράση της ομάδας χαρακτηρίζοντας της ως ένα “κοινωνικό κίνημα γιατί μέσω αυτού κάνουμε κοινωνική εργασία. Έχουμε ένα πρόγραμμα όπου μαζί με το ίδρυμα Νιάρχου βοηθάμε για να οργανώσουμε το μπάσκετ των Δημοτικών σχολείων του Ρεθύμνου. Φτιάχνουμε γήπεδα στα σχολεία και συμμετέχουν σε πρωτάθλημα. Έχουμε σχολική εξέδρα οργανωμένη από τη ΦΑΓΕ. Είναι κι αυτό μια προσφορά.

Έχουμε δύο προγράμματα. Στο πρώτο έχουμε βάλει παρτέρια σε όλα τα σχολεία που συμμετέχουν και τα παιδιά μαθαίνουν να φυτεύουν. Φέτος θα έχουμε φάρμα και ότι βγαίνει θα πηγαίνει στα συσσίτια της εκκλησίας. Το δεύτερο πρόγραμμα λέγεται “Μαστορέματα“, και καταγράφει τις ανάγκες υποδομής των σχολείων. Χρησιμοποιούμε τους παίκτες ως πρεσβευτές”.

Και κατέληξε, λέγοντας: “Το μπάσκετ είναι το νούμερο 2 άθλημα στην Ελλάδα, και είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είμαστε σε ένα κορυφαίο άθλημα για το οποίο οι Έλληνες πρέπει να υπερηφανεύονται. Παίζουμε στα ίσα τις μεγάλες ομάδες. Θα ήταν ωραίο να βγει ένα παιδί δικό μας στην Εθνική. Δουλεύουμε στις Ακαδημίες για να πάμε ένα βήμα πιο πέρα”.

“Στόχος τα πλέι οφ”

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, κ. Μανουκαράκης, τόνισε: “Ευχαριστούμε το Δήμο και την ΕΚΑΣΚ. Τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο γίνεται πολύ καλή δουλειά με διοικητική, οικονομική, αγωνιστική σταθερότητα. Στόχος μας είναι να γίνει η αγαπημένη ομάδα όλης της Κρήτης. Πιστεύουμε ότι η Κρήτη αξίζει να έχει μια ομάδα να πρωταγωνιστεί. Μακάρι να υπάρξουν και άλλες στο μέλλον. Το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/9, και ευελπιστούμε σε μεγάλη συμμετοχή του κοινού του Ηρακλείου“.

Ενώ αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν: “Στόχος μας είναι να είμαστε και φέτος στα πλέι – οφ και να πλασαριστούμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Για να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη θα πρέπει να έχει τα στάνταρ που χρειάζεται, και να μη μας επηρεάσει οικονομικά μια τέτοια κίνηση. Να αλλάξουν πράγματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όταν είμαστε βέβαιοι ότι δε θα επηρεάσει την οικονομική υγεία της ομάδας θα το κάνουμε” και “έκλεισε” αναφέροντας ότι:

“Η ομάδα γεννήθηκε στο Ρέθυμνο, όμως είμαστε κρητικοί. Δεν είναι μεγάλη απόσταση 60χλμ το ένα γήπεδο από το άλλο. Πάνω από όλα είμαστε Κρητικοί. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που στην ομάδα βρίσκονται 4 παιδιά από την Κρήτη. Τρία από αυτά είναι από το Ρέθυμνο (Δουλγεράκης, Παναρετάκης, Πατάτας) κι ένα από το Ηράκλειο (Θεοδωρίδης). Φιλοδοξία μας είναι να μην ξαναφύγει παιδί από την Κρήτη για να παίξει σε ομάδα της Α1 κατηγορίας αλλά να μείνει εδώ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αντώνης Νταλιάνης
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…