Κεντρική Διεθνή Κίνα ή Φιλιππίνες (vid)

Κίνα ή Φιλιππίνες (vid)

china philipines

china-philipines

Στις 12:30 ώρα Έλλαδας αναμένεται να γίνει γνωστή η χώρα, η οποία θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019. Η διαδικασία ανακοίνωσης της διοργανώτριας χώρας γίνεται στο Τόκιο, όπου συνεδριάζει το Κεντρικό Γραφείο της FIBA. Υποψήφιες είναι οι Φιλιππίνες και η Κίνα, με τους Φιλιππινέζους να έχουν ανάγει την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε εθνική υπόθεση.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά. Οι Φιλιππινέζοι κάνουν σαν τρελοί για να το πάρουν για δεύτερη φορά τη διοργάνωση, μετά το μακρινό 1978, γι’ αυτό και έχουν στείλει τεράστια αποστολή στο Τόκιο μεταξύ αυτών και ο παγκοσμίου φημης πυγμάχος Μάνι Πακουιάο. Ανάμεσα στους Πρεσβευτές της υποψηφιότητας των Φιλιππίνων είναι και ο Αμερικανός ηθοποιός με ρίζες από τις Φιλιππίνες, Ντάιαμοντ Φίλιπς.  Πρόκειται για τον γνωστό στο ευρύ κοινό ως… Ρίτσι Βάλενς από τον ρόλο του στη διάσημη ταινία του 1987 La Bamba!

philips

Ο Τζίμι Αλαπάγκ, παίκτης θρύλος του μπάσκετ της χώρας που είναι στην επιτροπή διεκδίκησης, είπε, μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση: “Τι άλλο πρέπει να κάνουμε για εσάς; (σ.σ: για τη FIBA). Yπάρχει ένα ολόκληρο έθνος που περιμένει να καλωσορίσει τον κόσμο. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το πάθος μας για το μπάσκετ. ειναι αυθεντικό”

fillipines

Στην παραπάνω φωτογραφιά, οι Φιλιππινέζοι προσεύχονται, πριν ξεκινήσει η κλειστή διαδικασία ψηφοφορίας της FIBA στο Τόκιο. Στο μεταξύ, στην Μανίλα (πρωτεύουσα της χώρας) έχουν μαζευτεί στις κεντρικές πλατείες χιλιάδες Φιλιππινέζοι για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Δείτε Live τη διαδικασία:

  • kina ellada

    Κίνα – Ελλάδα 60-77

    Σπουδαία νίκη για την Εθνική Εφήβων. Η Εθνική Εφήβων νίκησε 77-60 την Κίνα στην πρεμιέρα τ…
  • Aleksandar Djordjevic jpg

    Στην Εθνική Ιταλίας ο Τζόρτζεβιτς

    Από την Κίνα στην  Ιταλία, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Την τεχνική ηγεσία της Ιταλίας αναλαμβάνει …
  • 59256499 6895 412C BC61 99C14A1896E2

    Φιλιππίνες – Κίνα 96-75

    Πρώτη νίκη για τις Φιλιππίνες. Οι Φιλιππίνες κατάφεραν να σημειώσουν την 1η τους νίκη Mund…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…