Κεντρική ΝΒΑ_ “Κάθε χρόνο και καλύτερος”

“Κάθε χρόνο και καλύτερος”

thanasis antetokounmpo

thanasis-antetokounmpo

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, μετά από δυο χρόνια στην αναπτυξιακή Λίγκα, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στον μαγικό κόσμο του NBA, με τη φανέλα των Νιου Γιορκ Νικς. Ο νεαρός φόργουορντ μίλησε στο αθλητικό Ραδιόφωνο της ΕΡΤ, “ΕΡΑ ΣΠΟΡ“.

Αναλυτικά:
Έπαιξα έναν χρόνο στην θυγατρική ομάδα, έπαιξα στο Summer League και μου πρόσφεραν ένα συμβόλαιο. Είναι κάτι που δούλευα πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν έχω στο μυαλό μου να κάνω διακοπές. Τόσο καιρό έκανα προπόνηση, είπε αρχικά και συνέχισε:

Για τον Φιλ Τζάκσον: “Είναι σαν σεμινάριο. Κάθεσαι και τον ακούς να λέει ιστορίες. Είναι απίστευτος”.

Για το αν αυτά τα δύο χρόνια είχε αγωνία: “Δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι θα γίνει κάθε μέρα. Δουλεύεις”.

Για τους γονείς του: “Οι γονείς μου είναι χαρούμενοι και πολύ περήφανοι για εμάς”.

Για τον Κώστα και τον Αλέξη Αντετοκούνμπο που ακολουθούν τον δρόμο που χάραξαν με τον αδελφό του, Γιάννη: “Σίγουρα είναι όνειρο, αλλά αυτό που σκεφτόμαστε είναι η δουλειά”.

Για τις αλλαγές στη ζωή του: “Έχει αλλάξει πάρα πολύ η ζωή, Ευχαριστώ τον Θεό, γιατί ζούμε κάποια πράγματα που δεν τα είχαμε ονειρευτεί. Δεν μπορείς να το χειριστείς κάπως. Μόνο να δουλεύεις. Αν φτάσεις σε κάποιο επίπεδο, πρέπει μόνο να παίζεις μπάσκετ. Ως αθλητής είσαι παράδειγμα”.

Για τον αδελφό του, Γιάννη: “Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτόν. Τον στηρίζουμε κάθε ημέρα. Χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο”.

Για το τι πρέπει να βελτιώσει στο παιχνίδι του: “Είναι όλα. Πρέπει να τα βελτιώνεις όλα, για να γίνεσαι κάθε χρόνο και καλύτερος. Αν ήσουν ήδη έτοιμος, θα ήσουν ο Λεμπρόν Τζέιμς. Βήμα-βήμα πρέπει να πηγαίνεις για να βελτιώνεσαι. Το μεγάλο μου στοίχημα είναι τώρα. Πρέπει να γίνω καλύτερος παίκτης την επόμενη χρονιά”.

Για τα δύο χρόνια που πέρασε στο NBDL: “Εκανα μια προσπάθεια παίζοντας δύο χρόνια στην D-League. Φέτος σκεφτόμουν ποιο είναι το επόμενο βήμα. Κατάλαβα πως ήμουν ο μόνος παίκτης στη λίγκα που δεν μπορούσε να με καλεσει άλλη ομάδα. Κατάλαβα πως αθλητικά και με σκληρή δουλειά πως μπορώ να παίξω σε αυτό το πρωτάθλημα. Βλέποντας και τον αδελφό μου να διαπρέπει, σκέφτηκα πως μπορώ να παίξω”.

Για αν είχε κάποιον παίκτη που του άρεσε να παρακολουθεί, όταν ήταν μικρός: “Στο ΝΒΑ ήταν ο ΛεΜπρόν. Δεν μπορούσα να δω πολύ ΝΒΑ, γιατί έπρεπε να πληρώνεις συνδρομητική. Εβλεπα τον Παπαπαλουκά και τα ψηλά γκαρντ πως παίζουν. Στη συνέχεια έβλεπα παίκτες όπως ο Ιγκουοντάλα και ο Γκριν”.

Για το αν υποστηρίζει κάποια ομάδα στο ΝΒΑ: “Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ομάδα”.

Για το αν θέλει να παίξει στην Εθνική: “Εννοείται. Να είμαστε καλά και υγιείς…”

Για το All Star: “Είναι η γιορτή του μπάσκετ. Είναι κάτι το απίστευτο. Ολοι οι παίκτες ήταν ενθουσιασμένοι και κανείς δεν το θεώρησε αγγαρεία. Οι παίκτες κάνουν το καλύτερο για την λίγκα. Είναι σαν να μαζευτούν όλοι οι παίκτες της Α1 και να κάνουν το καλύτερο για τον ΕΣΑΚΕ”.

Για το ταξίδι του στην Αφρική: “Ηταν η πρώτη φορά που πήγα. Δεν είχαμε πάει ποτέ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΝΒΑ_

Δειτε επισης

Πωλήτρια σε μίνι – μάρκετ δεν αναγνώρισε τον Γιόκιτς (vid)

Πωλήτρια mini market δεν αναγνώρισε τον Γιόκιτς. Στη Βοσνία βρίσκεται ο Νίκολα Γιόκιτς κάν…