Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Γύρισα σπίτι μου”

“Γύρισα σπίτι μου”

zournatsidis vasileiadis parousiasi

zournatsidis-vasileiadis-parousiasi

Ο Κώστας Βασιλειάδης επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του και σήμερα (24/08) το μεσημέρι (13:00) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του από την “ασπρόμαυρη” ΚΑΕ. Ο διεθνής άσος υπογράμμισε πως επιστρέφει σπίτι του, έκανε τη σύγκριση του τωρινού ΠΑΟΚ με αυτόν που άφησε και τις εμπειρίες που αποκόμισε από την πορεία του στο εξωτερικό και τους στόχους του.

“Το… ΠΑΟΚτσήδικο μπάσκετ”

Αρχικά, όμως, τον λόγο πήρε ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Τέλης Ζουρνατσίδης, τονίζοντας αρχικά πως: “Όταν πριν από χρόνια ξεκινήσαμε προσπάθεια να σταματήσει η καθοδική πορεία της ομάδας, να σώσουμε αυτό που όλοι αγαπούσαμε θέσαμε κάποιους στόχους. Ήταν τρεις… Οι στόχοι ανάγκης, οι στόχοι οργανωτικοί και πίσω στο κεφάλι μας υπήρχε ο μεγάλος στόχος κάποια στιγμή η ομάδα να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Αρα κάποια στιγμή θέλαμε να λειτουργούμε για να είμαστε ελκυστικοί σε σπουδαίους παίκτες. Χαίρομαι πως είμαι στη θέση να παρουσιάζω έναν σπουδαίο παίκτη. Το απόλυτο πακέτο του ΠΑΟΚτσήδικου μπάσκετ, έναν παίκτη από το υψηλότερο επίπεδο και έναν παίκτη που ταυτίζεται με την νεότερη ιστορία του ΠΑΟΚ” για να προσθέσει:

“Ήταν κυρίαρχη η επιθυμία του Βασιλειάδη να επιστρέψει, όχι για οικονομικούς λόγους αλλά καθαρά για μπασκετικούς λόγους. Σαφώς ήταν και ένας παράγοντας η διοίκηση για να έρθει ο παίκτης. Η διοίκηση έφερε τον ΠΑΟΚ σε τέτοια κατάσταση για να γίνει η ομάδα ελκυστική και εξάντλησε κάθε δυνατότητα για να έρθει ο Βασιλειάδης δίχως να διακινδυνεύει την εξυγίανση και την οικονομική σταθερότητα.

Ο τρίτος σημαντικός παράγοντας για να έρθει ο παίκτης ήταν οι εκπρόσωποί του. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο Καλέργη, τον Σίφη Καλέργη και τον Κώστα Παπαδάκη. Επίσης σημαντικός παράγοντας ήταν ο κόσμος του ΠΑΟΚ γιατί όλα αυτά τα χρόνια όπου και να πηγαίναμε ήταν στο μυαλό τους να γυρίσει ο Βασιλειάδης. Είμαι χαρούμενος που παρουσιάζω τον Βασιλειάδη, στην οικογένεια που ποτέ δεν έλειψε. Τον καλωσορίζω με αγάπη”.

“Σπίτι μου…”

Ο Βασιλειάδης, εν συνεχεία, πήρε τη “σκυτάλη”, επισημαίνοντας: “Οχτώ χρόνια στο εξωτερικό δεν έχουν ιδρώσει τα χέρια μου τόσο πολύ σε συνέντευξη Τύπου, ούτε η καρδιά μου να χτυπάει τόσο γρήγορα. Χαίρομαι που γυρίζω σπίτι μου, ήθελα να γίνω μέλος αυτής. Η ομάδα έχει θέσει βάσεις έξω από το γήπεδο αλλά και μέσα. Οι αλλαγές των ξένων είναι αξιόλογες, υπάρχει ο κορμός Ελλήνων και η ομάδα βγαίνει τρίτη. Θέλουμε να κάνουμε δυνατή προετοιμασία γιατί το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό, με τον Άρη και την ΑΕΚ να είναι καλύτεροι.

Οι ομάδες φτιάχνονται με την χημεία, όχι με τα λεφτά. Απαιτούμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο, στα εύκολα και στα δύσκολα. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά τον ερχομό του Βασιλειάδη. Θέλω τον κόσμο δίπλα, θα βλέπουμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Θα παλεύουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό“.

Για το λόγο που επέστρεψε: “Λειτούργησε η καρδιά, το ότι ήθελα να γυρίσω και να βοηθήσω γιατί έβλεπα πως η ομάδα μπήκε στο σωστό δρόμο. Επιτέλους αυτή η ομάδα δεν πρέπει να μην είναι αυτή που είναι, αλλά να κοιτάξουμε στα μάτια τις δύο μεγάλες ομάδες. Μπορεί το όνειρο μου να μην είναι εφικτό τώρα…. Είναι όμως θέμα χρόνου να γίνει. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα όνειρο, όχι μιζέρια… Αν σκεφτόμουν διαφορετικά, μπορεί τώρα να ήμουν αλλού. Θέλω όμως να είμαι εδώ”.

Για τον κόσμο: “Τα τελευταία τρία χρόνια τι θα μπορούσε να κάνει παραπάνω η ομάδα; Πέρυσι χάσαμε για ένα σουτ τον τελικό του Κυπέλλου. Αυτή η ομάδα με την υγεία που βγάζει γιατί φέτος πιστεύω θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι, γιατί να μην παίξουμε έναν τελικό; Το να βλέπεις κόσμο να χαίρεται το ότι ήρθα στην ομάδα, αυτό λέει τα πάντα. Ο κόσμος θέλει να είναι πίσω από την ομάδα”.

Για τη δική του εξέλιξη από την τελευταία φορά που φόρεσε τα ασπρόμαυρα: “Είχα μαλλιά και τα έχασα… Τόσα χρόνια μαθαίνεις πράγματα στο εξωτερικό. Η ζωή εκτός Ελλάδας σε αλλάζει αλλά και ο γιος μου. Πιστεύω είμαι πιο ώριμος πλέον, αλλά έχω την ίδια τρέλα στο γήπεδο. Είναι παραπάνω στην ομάδα που αγαπάω.

Για το μέλλον: “Σκέφτομαι πως είμαι στην ομάδα που αγαπάω. Γιατί να μην μείνω για πάντα… Με αυτό το σκεπτικό έρχομαι”.

Για το ρόστερ: “Στην ομάδα υπάρχουν Έλληνες έμπειροι παίκτες. Είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα, θα έχουμε προσθήκες Αμερικανών και γιατί να μην κοιτάξουμε τους δύο αντιπάλους μας στα μάτια και γιατί όχι να τους κερδίσουμε. Με τον προπονητή είπαμε… πολλή δουλειά”.

Για το στάτους του στο facebook, “ελεύθερος παίκτης είμαι, πώς μεταφράζεται στα ρώσικα” που αποτέλεσε τη “γέφυρα” για την επιστροφή του και για το ότι απέρριψε καλύτερα συμβόλαια από άλλες ομάδες: “Δεν ήταν δύσκολη απόφαση. Μετράει πως ήθελα να γυρίσω στην ομάδα. Αυτό που ήθελα, αυτό έγινε. Τι να πω για τον Σαββίδη; Αν έρθει, καλώς…”

Για την κατάσταση του: “Είμαι σε καλή κατάσταση. Ερχόμουν και έκανα προπονήσεις. Είμαι καλά και έχω κάνει και έξτρα εξετάσεις”.

Για την πολύχρονη παρουσία του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο της ομάδας: “Είναι καλό… Θα χρειαστούμε λίγα ματς για να είμαστε έτοιμοι. Και εγώ δεν θα έχω πρόβλημα”.

Για τον πρόεδρο, Μπάνε Πρέλεβιτς, και το γεγονός πως τον είχε και προπονητή: “Τον Μπάνε τον έχω φωτογραφία σπίτι μου. Έχει βάλει την ομάδα σε σωστό δρόμο”.

Για τη διαφορά αντιμετώπισης, από τον κόσμο, του μπασκετικού και ποδοσφαιρικού τμήματος: “Μέσα από τις εμφανίσεις μας, θέλουμε να γυρίσει ο κόσμος που είναι πιο πολύ ποδοσφαιρικός. Απαιτούμε τον κόσμο να είναι δίπλα μας”.

Για τους στόχους: “Θα με βοηθήσουν οι συμπαίκτες μου και εγώ θέλω να βοηθήσω από την εμπειρία που έχω από την Ευρώπη. Έχω περιθώρια να βελτιωθώ. Θέλουμε στην Ευρώπη να περάσουμε και τον δεύτερο γύρο. Φέτος δεν θα υπάρχουν εύκολα ματς στο πρωτάθλημα. Επειδή φέτος δεν θα υπάρχουν εύκολα ματς, ο κόσμος μπορεί να τα κάνει εύκολα βοηθώντας μας”.

Για την εθνική: “Είναι η πιο πλήρης ομάδα των τελευταίων ετών. Εχουμε 12 ισάξιους παίκτες, έχουμε ευκαιρία για ένα μετάλλιο. Το θέμα είναι η χημεία της ομάδας”.

Για το όνειρο της κατάκτησης ενός τίτλου: “Το θέμα είναι να μην φτάσουμε στον τελικό για να γεμίσει το γήπεδο και πριν είναι άδειο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας”.

Για τις αναμνήσεις του από την τελευταία του θητεία στον ΠΑΟΚ: “Κρατώ τις μεγάλες νίκες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, κρατώ τις καλές στιγμές και ελπίζω φέτος να τις ξαναδούμε”.

Για τις βλέψεις του: “Αν η ομάδα κάνει το βήμα παραπάνω… Όνειρο μου να παίξω τελικό στο Κύπελλο, να τα πάμε καλά στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη”.

Τα μεταγραφικά

Την παρουσίαση, έκλεισε ο Ζουρνατσίδης, που αναφέρθηκε στις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του “δικεφάλου“:  “Λείπει ένας πλέι μέικερ και ένα πεντάρι. Γίνεται προσπάθεια με ηρεμία για να γίνει μια καλή επιλογή. Ο Λάνγκφορντ έπαιξε πολύ καλά, η ομάδα ήθελε να τον κρατήσει με ό,τι καλύτερο μπορούσε οικονομικά. Ο Κέβιν ήθελε να πάρει περισσότερα χρήματα και τα βρήκε στη Γαλλία. Αν η ομάδα είχε βρει τον παίκτη μου μας ταίριαζε, θα τον παίρναμε δίχως να περιμένουμε τον Λάνγκφορντ. Δεν θα μας πείραζε να πάρουμε ένα νεαρό παίκτη στο “1”. Στον Χαραλαμπίδη μένει να δυναμώσει το πόδι του, ο Κακαρούδης είναι ετοιμος”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…