Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Ευλογημένος”

“Ευλογημένος”

warren

warren

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Κρις Ουόρεν, κατέφτασε το πρωί στην Αθήνα, ώστε να βρεθεί στην αυριανή (24/8) πρώτη προπόνηση της Ένωσης. Ο Αμερικανός γκαρντ παραχώρησε, μάλιστα, τις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

– Πώς αισθάνεσαι που “πάτησες” Ελλάδα;
“Αισθάνομαι ευλογημένος, που μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω στην ΑΕΚ. Ελπίζω να διασκεδάσουμε παίζοντας μπάσκετ και να κερδίσουμε όσο περισσότερους αγώνες μπορούμε και να γράψουμε ιστορία”.

– Η ΑΕΚ θα συμμετάσχει σε τρεις διοργανώσεις. Πόσο ψηλά πιστεύεις, ότι μπορείτε να φτάσετε;
“Μου αρέσει πολύ να παίζω ανταγωνιστικό μπάσκετ. Μου αρέσει πολύ ο ανταγωνισμός, η δυνατότητα να προσαρμοστείς σε τέτοιες συνθήκες και να κερδίζεις. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα ματς, μαθαίνεις από αυτά και γίνεσαι πάντα καλύτερος”.

– Η ΑΕΚ έχει ιστορικά ως στόχο την κορυφή. Θεωρείς ότι είναι μακριά αυτή η ώρα;
“Όχι. Πιστεύω, ότι η ΑΕΚ μπορεί να μπει σφήνα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αυτό είναι το πλάνο. Θα κοιτάξουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και στόχος μας είναι να κερδίζουμε”.

– Ήταν δύσκολη ή εύκολη η απόφασή σου να διαλέξεις την ΑΕΚ ως την επόμενη ομάδα της καριέρας σου;
“Ήταν πολύ εύκολη απόφαση. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, που επιπλέον συμμετέχει στην Ευρώπη, και σε ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Είναι η μεγαλύτερη προοπτική στην καριέρα μου το να έλθω σε μία τέτοια ομάδα”.

– Τι μπορούμε να περιμένουμε από εσένα την περίοδο, που έρχεται;
“Θα δώσω όσα περισσότερα μπορώ για να κερδίζουμε. Κι όπως ξαναείπα, αυτό είναι το κυριότερο: Να κερδίζουμε σε κάθε ματς και να το διασκεδάζουμε”.

– Τι είναι αυτό, που κάνει το παιχνίδι σου διαφορετικό σε σχέση με άλλους πλέι μέικερ;
“Ξέρω να διαβάζω ένα παιχνίδι. Έχω την ικανότητα να αλλάξω ένα παιχνίδι αν χρειαστεί. Επίσης, μπορώ να βοηθήσω με τις ασίστ ή με το σκοράρισμα μου εφόσον μου ζητηθεί από την ομάδα”.

– Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους οπαδούς της ΑΕΚ;
“Ανυπομονώ πολύ να ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος. Ελπίζω να διασκεδάσουν με το μπάσκετ, που θα παίξουμε”.

– Την τελευταία φορά, που μιλήσαμε μας είχες πει πως θα ψάξεις στο «google» για να μάθεις περισσότερα πράγματα για την Ελλάδα. Τι έμαθες τελικά;
“Ναι… Έψαξα και είδα ότι η Ελλάδα είναι πανέμορφη και οι άνθρωποι χαμογελούν συνέχεια. Η Αθήνα είναι πολύ όμορφη, και είναι κάτι που θέλω να ανακαλύψω από κοντά τους επόμενους μήνες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…