Κεντρική Eurobasket “Επικέντρωση στην τακτική”

“Επικέντρωση στην τακτική”

katsikaris1-senegal-pagkosmio

Ο Φώτης Κατσικάρης τόνισε -σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ– πως, πλέον, έπειτα από δύο εβδομάδες προπονήσεων, η ομάδα θα επικεντρωθεί στο κομμάτι της τακτικής. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, έτσι, θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει διάφορα συστήματα στο προσεχές τουρνουά, στην Ξάνθη, με αντιπάλους τις Τσεχία (21/08), Βοσνία (22/08) και Ρωσία (23/08).

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε:

“Μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας και τα τρία πρώτα φιλικά που είχαμε στον προγραμματισμό, ολοκληρώθηκε ένα κομμάτι, που είχε ως κύριο στόχο τη φυσική κατάσταση των παικτών και τη συμμετοχή όλων τους στα χρονικά περιθώρια που τους επιτρεπόταν. Το κύριο μέλημα, μέχρι τώρα, ήταν να φέρουμε όλους τους παίκτες στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ δευτερεύοντα, και τριτεύοντα ίσως, ρόλο είχε το κομμάτι της τακτικής σε αυτά τα παιχνίδια, που μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε και προπονητικά.

Από ‘δω και πέρα, όμως, και με την ομάδα να έχει φτάσει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, αρχίζουν τα παιχνίδια, στα οποία θα βάλουμε το κομμάτι της τακτικής, θα βάλουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και τη φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει η ομάδα. Θέλουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι να έχει τα λιγότερα κενά διαστήματα και να λειτουργεί κατά τέτοιο τρόπο που θα μας επιτρέψει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα πάνω σε αυτά που δουλεύουμε και σε αυτά που θέλουμε να εφαρμόσουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Με Νούρκιτς στα παράθυρα η Βοσνία!

Με όλα τα βαριά χαρτιά της θα αγωνιστεί η Βοσνία στα προκριματικά του Νοεμβρίου για το Ευρ…