Κεντρική Eurobasket “Ένα βήμα μπροστά”

“Ένα βήμα μπροστά”

zisis triponto pagkosmio

zisis-ethniki

Η Εθνική Ανδρών στο πλαίσιο του τουρνουά της Ξάνθης, έκανε το “τρία στα τρία” απέναντι στη Ρωσία επικρατώντας με 80-65. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Νίκος Ζήσης, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, δηλώνοντας ικανοποιημένος για την παρουσία της Εθνικής στο τουρνουά.

Αναλυτικά:
Ξέραμε πως θα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι, στην Ξάνθη κάναμε ένα βήμα μπροστά. Παίξαμε με καλές ομάδες, σίγουρα δεν είναι της πιο υψηλής δυναμικότητας που θα συναντήσουμε στο Ευρωμπάσκετ, αλλά είναι σκληρές, έκαναν διάφορα στην τακτική τους. Είδαμε, για παράδειγμα, τη Ρωσία να παίζει πολλή ζώνη. Σίγουρα, είμαστε καλύτεροι από τη Ρωσία. Και τα πόδια μας τα αισθανόμαστε καλύτερα, είμαστε και πιο λυμένοι πλέον“.

Για τα σημεία που θα πρέπει να βελτιώσουν, εν όψει της συνέχειας, πρόσθεσε: “Τα κενά διαστήματα. Σήμερα (23/08) είχαμε πρόβλημα σε συγκεκριμένη άμυνα στο πικ εν ρολ. Είναι σημαντικό, όμως, να προσπαθούμε να πιέζουμε. Έχουμε ομάδα πλήρης, πρέπει να παίζουμε στα όρια του φάουλ, να πιέζουμε. Με την πάροδο των ημερών θα είμαστε πιο λυμένοι και θα παίξουμε καλύτερα“.

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει τη συμπαράσταση που είχαν από τους φιλάθλους. “Είχαμε πολύ καιρό να πάμε στην επαρχία και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. τους ευχαριστούμε, το χαρήκαμε. Θεωρώ πως η ομοσπονδία θα συνεχίσει αυτές τις πρωτοβουλίες και την Εθνική θα τη βλέπει κάθε χρόνο και μία άλλη πόλη της επαρχίας“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…