Κεντρική Ελλάδα Εθνικές “Έμπνευση οι Έφηβοι”

“Έμπνευση οι Έφηβοι”

Nikos Toufas1

Οι υποχρεώσεις των “μικρώνεθνικών ομάδων συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς καθώς σειρά παίρνει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Παίδων, που θα γίνει στο Κάουνας της Λιθουανίας το διάστημα 8-16 Αυγούστου, με τους νεαρούς αθλητές της “γαλανόλευκης” να έχουν ως παράδειγμα τον πρόσφατο θρίαμβο των Εφήβων. Όπως τόνισε και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Τούφας, το κατόρθωμα των Εφήβων αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους όπως και για την ομάδα των Παίδων, η οποία αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τραυματισμών αλλά πλέον τα αφήνει πίσω της, πλην του Παναγιώτης Βίρλα, ο οποίος δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

“Τα προβλήματα δεν μας άφησαν, είχαμε ένα ιατρικό δελτίο γεμάτο, αλλά αυτός που θα μείνει εκτός είναι ο Βίρλας. Είναι μια σημαντική απώλεια, μας ανάγκασε να αλλάξουμε τα πλάνα μας, αλλά αυτό που είναι βασικό είναι να γίνει γρήγορα καλά το παιδί και να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή” τόνισε ο τεχνικός της ομάδας για να συμπληρώσει:

“Όλα είναι άγνωστα σε αυτές τις ηλικίες, ενώ προς το τέλος μείναμε για αρκετές μέρες χωρίς αγωνιστική δράση, στην οποία θα επιστρέψουμε τώρα. Θα πρέπει να βρούμε το ρυθμό μας και πιστεύω πως μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι. Οι ομάδες δένονται και γίνονται καλύτερες στα ταξίδια και αγώνα με αγώνα”.

“Πριν από οτιδήποτε θα πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ομάδα. Βλέπαμε τα παιχνίδια παρέα, όλοι μαζί, πανηγυρίζαμε όλοι μαζί και σίγουρα είναι κίνητρο και έμπνευση. Είναι το αποτέλεσμα δουλειά πολλών ετών. Κάποια από τα παιδιά αυτά μετράνε ήδη τέσσερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μαζί” υπογράμμισε και συνέχισε: “Ψάχνουμε τον εαυτό μας και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Το πλεονέκτημά μας είναι η άμυνα και η ομαδικότητα. Είναι δύο στοιχεία που πιστεύω ότι είναι χαρακτηριστικά όλων των εθνικών ομάδων στην Ελλάδα. Αν κατορθώσουμε να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ, πιστεύω ότι θα έχουμε και μεγαλύτερη τύχη να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Το σίγουρο είναι πως θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Αν έχουμε και λίγη τύχη και είμαστε υγιείς, θα είμαστε καλά”.

Τέλος, αναφορικά με τον δύσκολο όμιλο της Εθνικής, που θα βρει στον δρόμο της τη Λιθουανία, την Ισπανία και το Ισραήλ, εξήγησε πως: “Η Λιθουανία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, γεμάτη παντού και ξέρει να παίζει μπάσκετ. Καλή ομάδα είναι και η Ισπανία, την οποία όμως θα έχουμε και την ευκαιρία να τη δούμε κι εκεί, καθώς είναι ο τρίτος αγώνας που θα δώσουμε. Το Ισραήλ που το αντιμετωπίζουμε στην πρεμιέρα είναι και η ομάδα για την οποία έχουμε τις λιγότερες πληροφορίες, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι κλήσεις της Εθνικής Γυναικών για το “παράθυρο” της Λιουμπλιάνα

Τις αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών που θα ξεκινήσουν προετοιμασία ενόψει των δύο τελευταίω…