Κεντρική Eurobasket “Αίμα από το πετσί μας”

“Αίμα από το πετσί μας”

Fotis Katsikaris

Fotis Katsikaris

Στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην άμυνα στάθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, μετά το τέλος της αναμέτρησης της Εθνικής μας με τη Ρωσία.

Αναλυτικά:
Ήταν τρία πάρα πολύ καλά παιχνίδια και διαφορετικά για εμάς. Το τρίτο ματς ήταν και το πιο δύσκολο από πλευράς κούρασης και ιδιομορφίας της Ρωσίας. Αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολη τη λειτουργία μας. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαμε καθαρό μυαλό. Εναντίον ζώνης έβαλαν 46 πόντοι οι τρεις ψηλοί μας και κάναμε λίγα λάθη, ενώ εκτελέσαμε λίγα τρίποντα. Είχαμε κάποια προβληματάκια στο πικ εν ρολ, αλλά είναι κάτι που δουλεύεται και διορθώνεται. Ό,τι είχαμε προγραμματίσει για αυτό το τουρνουά το είδαμε”.

Για τη συνέχεια της προετοιμασίας, αλλά και για το εάν έχει σκεφτεί ποιους δύο παίκτες θα “κόψει” για να βγει η αποστολή που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο φετινό Ευρωμπάσκετ (05-20/09), εξήγησε: “Για την τελική δωδεκάδα θα δούμε. Στο «Ακρόπολις» θα είμαστε καλύτεροι, πιο… λυμένοι, αλλά θεωρώ πως και στο Ευρωμπάσκετ η ομάδα θα εξελίσσεται. Αρχίζουμε και βρίσκουμε ρόλους, έχουμε ισορροπία στο μέσα-έξω παιχνίδι και η ομάδα αρχίζει να λειτουργεί όπως θέλουμε. Όσο ταλέντο επιθετικό κι αν υπάρχει, η άμυνα θα μας δώσει τις νίκες κι εκεί πρέπει να επιμείνουμε. Τα παιδιά το έχουν αποδεχτεί και μέσα από την άμυνα μπορούμε να βρούμε ευκολότερα καλάθια. Η άμυνα θα είναι πάντα σημείο αναφοράς, δίνει νίκες, όσο ταλέντο επιθετικό κι αν υπάρχει. Να βγαίνει αίμα από το πετσί μας. Έχουμε δυνατότητες, ειδικά στους φόργουορντ, κι ευκαιρία να βρούμε εύκολα καλάθια. Με τους δύο σέντερ έχουμε την ευκαιρία για παιχνίδι μέσα έξω. Στο σουτ δεν θα ανακαλύψουμε την Αμερική τώρα, το ξέρουμε, με καλή κυκλοφορία μπάλας θα βρούμε τις λύσεις και από εκεί, όταν χρειαστεί“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…