Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Τουρκία 63-87

Ελλάδα – Τουρκία 63-87

Ethniki Paidon U16 3

Ethniki Paidon U16

Δυσκολεύει το έργο της Εθνικής Παίδων για πρόκριση στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης, παρουσίασε αρκετά προβλήματα στην άμυνα, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Τουρκία με 63-87 Πλέον χρειάζεται μόνο νίκη στο αυριανό (11/08) παιχνίδι με την Αγγλία (16:45).

Εμφάνιση από άλλον πλανήτη για τον Δημήτρη Μωραΐτη, ο οποίος πέτυχε 25 πόντους, ενώ από την άλλη μεριά, αυτή των Τούρκων, καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μπιτιμ, ο οποίος πέτυχε 32 πόντους

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για άλλη μια φορά ήταν εκείνο που άνοιξε το σκορ, με τον συνήθη ύποπτο, Δημήτρη Μωραΐτη, ο οποίος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων. Η απάντηση των Τούρκων ήταν άμεση με τον Μπιτίμ να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων. Η Εθνική Παίδων το πάλεψε μέχρι και το 5′, αλλά οι Τούρκοι ήταν ανώτεροι και ξέφυγαν στο σκορ, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ να βρίσκεται στο 28-9.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Εθνική μας ήταν πολύ καλή επιθετικά, σε αντίθεση με την αμυντική της λειτουργία, η οποία ήταν κάκιστη. Κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά αρχικά, όμως οι 21 πόντοι που δέχτηκε, δυσκόλεψαν αρκετά το έργο των διεθνών μας.

Στην επανάληψη η Εθνική μας συνέχισε να είναι πολύ καλή στην επιθετική της λειτουργία, όμως όσο οι Τούρκοι σκόραραν, τόσο η διαφορά γινόταν μη αναστρέψιμη. Η “γαλανόλευκη” στο 28‘ κατάφερε να μειώσει ακόμα στους 9 πόντους τη διαφορά (60-51) ωστόσο και πάλι τα προβλήματα στην άμυνα συνεχίστηκαν, με την Τουρκία, να κάνει ένα σερί 7-0 και να ανεβάζει και πάλι τη διαφορά στους 15 πόντους.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα, μέσα από το οποίο επιβεβαιώθηκε η ήττα της Εθνικής μας.

Τα δεκάλεπτα: 9-28, 31-49, 52-67, 63-87
ΕΛΛΑΔΑ: Γιαννάρας 6, Μωραΐτης 25 (3), Κάπρης, Καλαϊτζάκης 13 (2), Δημητράκας 2, Ψαράς 3, Φωτόπουλος, Ντομπρογιάννης 3 (1), Καμπουρίδης, Λιούνης 11, Μέλιος, Βλαγκόγιας.
ΤΟΥΡΚΙΑ: Ακιούζ 1, Σιπάχι 6, Κονιούκ 5 (1), Τούρσεν 2, Αβσαρ 9 (2), Αφσάρ 9, Μπίτιμ 32 (3), Ατάρ 4, Κουρνάζ 6, Μουσταφά 6 (1), Ντουράν 7.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Προολυμπιακό Τουρνουά : Συνεχίζεται η διάθεση εισιτηρίων!

Συνεχίζεται η προπώληση των εισιτηρίων για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Οι μέρες για το Προολ…